Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BRA SVAMPÅR I ÅR. OCH ETT BRA ENERGIÅR OCKSÅ!

***

Skogarna dignar av svamp, jag vet mig knappt ha sett så mycket något år. Det allra mesta är skräpsvamp, för att inte säga livsfarlig svamp. Sålunda är det mer toppig spindelskivling än det brukar vara . Men visst finns det matsvamp också, en kort tur på en timme gav skaplig skörd av kantareller, trattkantareller och blek taggsvamp i morse här i Korsheden. Trattkantarellerna är fina men just när man plockar dom gäller det se upp så man inte får med sig en spindelskivling också av bara farten. Dom är inte ett dugg svåra att skilja åt men dom växer ofta nära varann.

*

I eftermiddags tog jag med mig kameran, det gjorde jag inte i morse. Och trots att jag brukar betrakta svamp som höstens färggranna skogsblommor blev dom färdiga bilderna i svartvitt.  Svamparna har ju form också!

*

Vilka svampar bilderna visar vet jag inte, det är inte vanlig matsvamp och inte spindelskivling heller. Inte lär det vara lätt för er att säga heller, eftersom bilderna är svartvita. Vad det är struntar jag just nu i, jag gillade formerna

*

*

*

*

För övrigt blev jag glad när jag lyssnade på nyheterna i morse. Senaste statistiken visar att antalet nybyggda kärnkraftverk nu sjunker snabbt, senaste året hade det bara byggts 3 i hela världen, varav två i Indien/ Kina (kommer inte ihåg vilket). Jag hör visserligen  till dom som inte tyckt det varit fel  med kärnkraft - koleldning har skördat otroligt många fler offer, i gruvor såväl som till följd av luftföroreningar - men det fina är att varken kärnkraftsverken eller kolkraftsverken snart behövs - den förnyelsebara energin, läs solel, är helt enkelt billigare. Utan några bidrag från något håll!

***

Inlagt 2017-09-21 23:09 | Läst 2337 ggr. | Permalink

"Svampar i svartvitt blev ju riktigt lyckat. Osäker på om jag ens sett det förut, men här fick du till det fint. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Väldigt vackert, tycker det blev enastående fint med de här ljusa bilderna! Som konstverk! Känns som bara fantasin sätter stopp.. motiv finns hur mycket som helst!
Hälsn!
Svampar i svartvitt blev ju riktigt lyckat. Osäker på om jag ens sett det förut, men här fick du till det fint.
Hälsningar Lena
De var riktigt läckra bilder, särskilt nr 1 :)