Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd
BLOG100/ 2 BRYTA - STUDIE I SEX BILDER
***
Nästan varje kväll blir det en bryta innan jag hoppar i säng, det smakar gott, mättar fint och gör magen lugn. Bryta, vet ni inte vad bryta är? Småla ner i då, förstår ni det bättre? Jamen, det är ju vad det heter.
*
Alltså först lite filmjölk, i mitt fall A-fil, ekologisk. Så lite blåbår i, eller lingon, går lika bra
*
*
Så rör jag om lite lagom, inte för mycket. Typ shaken, not stirred.
*
*
Ja, så bryter jag ned lite hårt bröd, helst fäbodknäcke på surdeg. Så äter jag. Mmmmm....
*
*
*
Suss gott!
***
Inlagt 2016-03-02 00:12 |
Läst 2639 ggr. |
Permalink
Men!!! Originalet kommer från Sollerön och kallas "Mjoksull".
När jag föddes på Sollerön pratades det fortfarande en dialekt där som är en variant av "Fornnordiska" där mjok = mjölk och sull är = röra. Naturligtvis var brödet "Tunnbröd" som bakades av potatis och kornmjöl. Sylten var jordgubbs-, blåbärs- eller lingonsylt. Vad jag kan förstå var allt ekologiskt på den tiden (40- och 50-talet). Var allt bättre på den tiden? Njae, jag var rätt trött på mjoksull efter en sommar hos morfar även om jag använde färska jordgubbar till.
Kebab och Pizza tröttnar jag dock snabbare på idag. Oturligt nog är de av mina släktingar som bakade tunnbröd sedan lång tid borta så det får bli varianter av bryta när det krisar till sig.
Må gott Björn!
/nic
Hälsn!
Hälsn!
Hälsningar Lena
Det äter jag än i dag
// Marianne