Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EKBACKEN

***

Oavsett väder går det att göra bilder  därifrån. Idag har varit en fullständigt strålande dag men i förrgår, när jag tog den här bilden, var det grått och kallt, inte över tre grader på hela dagen. Vattnet sjunker sakta ute på fälten men fortfarande rätt mkt kvar. Grundvattenmagasinen är numera väl fyllda enl media, också nere i sydöstra Sverige och SMHI påtalade risken för att mera regn snö lätt kan ge översvämningar eftersom marken inte kan ta upp så mkt mer vatten. Annat var det i fjol, eller om det var i förrfjol, då samma område hade kritiskt låga grundvattennivåer och varningar gick ut för detta plus risken för ännu större uttorkning pga klimatet. Arma människor som ska lyssna på varningar för allt.

*

*

***

Inlagt 2024-03-07 23:36 | Läst 624 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det ligger ju ett egenvärde i olyckskorparnas kraxande. Man får betona att man vet bättre själv - och nu skall man lära andra.
Ekar är verkligen fina denna årstid eller jag tycker om dom alla årstider men det är lite annorlunda just nu tycker jag. -Fint och vi kan inte lyssna på alla varningar.
Strålande vackert trots gråmulet..ja det är många tillfälliga "sjöar"
lite här och där just nu.
HaD/Gunte..