Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ANNALKANDE HÖSTEN

***

Förra "lediga veckan" stannade jag i Finspång, det regnade i princip hela veckan. Den här veckan är det desto vackrare väder, bara att njuta. Även om temperaturen letar sig upp över 20-strecket mitt på dagen är det uppenbart att den egentliga sommaren är slut och hösten på väg.Framförallt är det färgerna i naturen som sakta ändras. Än är det inga gnistrande , klara höstfärger, men gula löv bland de gröna blir allt vanligare och vissa träd tappar redan sina. Det syns tydligt nere vid Spången, det glesnar i strandslyet. 

*

Efter promenaden var jag varm och jag doppet i Bartjärn blev som vanligt väldigt njutbart trots att badtermometern bara visade 15 C. Det blir inga långsimningar utan ut till flytbryggan och tillbaka. Mindre för att det skulle kännas kallt, mer därför att jag nu simmar ensam. Det här är första sommaren I inte varit här alls, det känns såklart lite vemodigt, vi har varit här varje år sen hennes pappa köpte tomten och byggde stugan 1965, dvs snart 60 år. Inget varar för evigt - this also ends.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-09-07 18:57 | Läst 632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Simma inte ensam!
Svar från Khalad 2023-09-08 23:47
Tack Sven, den här lilla korta simturen är jag inte orolig för. Fast i vår ålder kan allting hända alltid, även när man går till badrummet, det låter jag heller inte bli :-). Tack!
Jag gillar sista bilden. Den illustrerar begreppet simtur för äldre män.
Även jag simmar ensam på Hasselvik. Vad skulle det göra för skillnad - egentligen?
Svar från Khalad 2023-09-08 23:49
Tack Peter! Ingen skillnad alls tror jag…..
Jag la märkte till idag att det har börjat dyka upp gula löv på en del träd (på campus) och även en del som skiftade i rött. Inte några mängder men sommaren är definitivt på upphällningen. Jag vet inte om jag skulle bada i 15 grader men om man är varm är det antagligen skönt. Förstår att det känns vemodigt att göra det själv.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-09-08 23:53
Hej Lena, den kryper inpå, hösten. Men det gör inget, var sak har sin tid. Och jag har ingen regel, tex att bada varje dag, två ggr har det blivit hittills o båda gångerna har jag varit badsugen :-)
Den ensamma flytbryggan, tror säkert det känns ensamt och konstigt att bada nu. Att simma ensam som äldre känns ju lite väl osäkert, men livet är ju ändå osäkert. När jag var ung gick det att simma ensam över sjön, men det var mer ungdomlig tanklöshet än säkerhet. Mycket vackra lövbilder.
Svar från Khalad 2023-09-08 23:56
Tack Stefan, själva badandet är nog helt ok själv, det har jag ofta gjort också när I varit här tidigare. Det är mest konstaterandet att hon inte varit här alls under en hel sommar…..
Vackert med höstfärger, det brukar inte bli markant höst här nere känns som det är mer en långdragen process så man får inte de överdådiga höstfärger utan det är lite pö om pö. Men just nu njuter jag av sommaren har varit upp till 27 grader några dagar nu
Svar från Khalad 2023-09-08 23:59
Tack för det Peter! Vi hade 24 här när jag kom upp i tisdags, det var nog max Men visst är det skönt med lite sommarkänsla :-)