Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DAGS FÖR PLAN B KANSKE?

***
Det här ekipaget har nu stått ett antal år utefter gamla Smedjebacksvägen, mellan Vibberbo och Torrbo. Trist att se tycker jag. 

*

*

***

Inlagt 2020-08-11 12:55 | Läst 1259 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej. Visst känns det lite deppigt, när man ser en så eftersatt fin båt.
Märkligt nog står det en likadan på Väddö på en tomt, likt ett monument.
Fint dokument.
/Bengt H.
Svar från Khalad 2020-08-11 17:59
Hej Bengt, visst är det trist med såna här gamla vrak! Lite ledsen blir jag varje gång jag åker förbi. Den här står inte på någon(s) tomt. Såklart äger någon, sannolikt ett bolag, marken men det är ingen hustomt utan en liten grusplan precis vid landsvägen.Tack för fin kommentar!
Det är väl tyvärr väldigt mycket jobb, blir nog inte hellre mindre ju längre man väntar. De väntar nog tills det inte längre är något va, annat än till skroten
Svar från Khalad 2020-08-11 17:53
Instämmer, tror inte det är realistiskt om man inte vill ha heltidsjobb ett år eller två. Men någon kanske borde ta rätt på den, nu står den på en enkel grusplan alldeles bredvid vägen :-) Tack Peter!
Ja, det är med gamla båtar lite som med gamla kameror. En båt av vrakkaraktär med välkänd uppburen konstruktör, kanske en dokumenterad ägarlängd, originaldetaljer kan nog få en eller annan veteranbåtsägare att slicka sig om munnen. Dock inte den båt du dokumenterat här. Fin stämning i bilden tycker jag. Vinjetteringen ger bilden lite extra lyft av bortglömdhet.
/Gunnar S
Svar från Khalad 2020-08-11 19:01
Hej Gunnar, det kan jag väl tänka mig men som sagt, det hör är varken en gammal Pelle Pettersson eller Swan precis. Den här står på en liten grusplan efter vägen och ser ganska beklämmande ut så precis som du säger tänkte jag att svartvitt, skogen som bakgrund och lite vignettering förstärker intrycket. Tack för fin kommentar!
Hej Björn.
Det är en sorglig syn - särskilt när det är en träbåt. Den bör bevaras och det verkar omedelbart att kunna lyckas.
Fint svartvitt arbete som illustrerar allvarligheten i situationen.
Med många vänliga hälsningar och god natt från Erik.
Ja, lite sorgligt är det! Men båtar är rätt så jobbiga att underhålla och säsongen brukar vara rätt kort.. till sist blir man för gammal för att orka underhålla.. kanske sjukdom därtill! Ser ofta båtar som blivit stående på land ute på Bullandö marina där jag hade min båt (innan den stals), då förstår man att något har hänt.. sjukdom kanske.. eller ännu värre saker! Så där är det, allt har sin tid.. Däremot en bil som blir stående nånstans i skogen, och börjar bli angripen av naturen, den blir ju ofta rätt vacker istället, i alla fall som motiv!
Hälsn!