Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FLERA VÅRTECKEN

***

Det är inte bara vårfåglarna som visar sig i en jämn ström, det finns  många andra vårtecken. Vårblommor har vi sett mkt av här på bloggen redan och vid promenaden i solskenet i går dansade nässelfjärilarna runt bland gräs och buskar, dock svårfångade med vidvinkeln på :-).  Den har en närgräns på 28 cm så den funkade bra att fota vårmyrorna med i alla fall.. Dom tycks ha klarat vintern bra, av antalet att döma i alla fall........

Bilderna är från gårdagspromenaden ute vid S:ta Maria!

*

*

*

***

Inlagt 2020-03-20 10:49 | Läst 2136 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt! På våren gillar man myror, senare är dom lite irriterande.. Jag ser inga myror i mitt närområde.. det är en brist!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-20 12:59
Visst är det. Här var det 10, nästan 11 grader och solen låg på stacken., och antagligen en av de första gångerna de var ur stacken efter vintern, tack Jan!
Ett vårtecken gott som något..Är ju själv en slow photographer
så när jag försökt mig på denna sort av bilder så är byxbenen fulla av myror innan jag är klar ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-20 13:01
Hej Gunte, hade nog inte varit något stort problem här, tror dom var fullt sysselsatta med stackunderhåll, dom höll sig till stacken, de räckte med att stå lite bredbent för att inte bli klättrad på :-)
Gillar masseffekten i dina bilder. I synnerhet den andra. Jag har inte sett några fjärilar ännu, men jag har inte hunnit vara ute och kolla så mycket.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-03-20 23:14
Tack Lena, det är onekligen många myror, på en väldigt lite yta, dom trampar bokstavligt talat på varandra. Men det verkar ingå i mönstret, om det ger trygghet vet jag inte men säkert värme och sabb kommunikation. Idag när det inte var sol och bara 3 grader, var det tomt, inte själ fanns det där. Eller själ och själ, myrorna var nog en dm eller två under jord.
Förresten har jag många gånger undrat över det där med själar. Det är ju vi, skapelsens krona som ska ha dom, religionerna talar ofta om våra själar, men aldrig om djurens själar, eftersom dom står så långt ner att dom inga själar har. Det sägs på ett annat sätt, men det sägs, Det funkar väl att tro så om man tror att Gud gjort alla människor, alla djur, alla fåglar och insekter precis som dom är. Men för oss som faktiskt tror på Darwin och utvecklingsläran går ju utvecklingen i steg. Hur var det med neanderthalaren och alla dom andra som föregick, hade dom själar? När började själarna finnas där ? Jag vet, inte ditt bord, det är väl Ragnars kanske, eller Tommys, dom får förklara. Fast min tro är att det är biologernas och matematikernas bord. När hjärnorna växer och blir tillräckligt stora och får tillräckligt många synoder och andra möjligheter, sker, blir tänkandet så abstrakt och mångfacetterat att hjärnan skapar sitt eget medvetande och sin egen själ......Att det är något av Gud skapat skilt från kroppen som så småmingom frigör sig, nja....
Hej.Har en myrstack bort vid vedboden.Jo det rör sig där också. Det känns tryggt att vissa saker går på som det alltid gör. Myror eller talgoxar.
Trevlig helg.
Svar från Khalad 2020-03-20 23:22
Myror och vedbodar är riktiga och viktiga saker. Hemma hos mormor och morfar fanns det vedbod, där fanns fö isdös också. Ofta var det jag som fick gå ner och hämta mjölken, grädden eller vad det nu var. Där luktade det våta sågspån, ganska gott förresten. Tack för bra påminnelse Gunnar!
2020-03-21 15:59   Stefan Arvidsson
Jo, nu kommer vårtecknen i snabb takt. Stackmyror har jag inga i sankmarken hemmavid, men en hel del spindlar såg jag idag. När det blir varmare blir det vådligare med myrstacksfotografering på nära håll.
Tänker på världens myrors biomassa när jag ser din bild, det måste bli en hel del.
Svar från Khalad 2020-03-22 12:29
Tack Stefan, våtmark är ju inte myrornas favoritbiotop kanske!