Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HÄSTHAGEN

***

På väg hem till Finspång för att kolla post och se till trädgården passerade jag Julitta häromdagen. Där finns också (som utanför Finspång) vackra ekbackar i slottsmiljö , eller om det nu är fidiekommiss kanske. Men där fanns också ett gäng vackra hästar och dom fick mig att stanna för att ta några bilder. 

*

Hästar i riktigt härlig miljö

*

Under ekarna i backen ner mot sjön

*

Samma bild croppad. Redan i kameran såg jag mängder av insekter under ekarna. Stackars hästar tänkte jag. Men när jag nu tittar närmare på bilderna verkar dom inte bekymra hästarna det minsta och det ser inte ut som dom satt sig på dom. Inte vanliga knott tänker jag, dom är ju ännu mer blodtörstiga än mygg. Så vad kan det vara?

*

***

Inlagt 2018-06-20 23:13 | Läst 1617 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Undrar om du inte hittade ett naturreservat med ekar strax väster om Julita gård. Man ser Öljaren i bakgrunden.

Betr insekter så har nån sorts ekparasit högsäsong nu (eller nyss). Knaprar i sig bladen så det hörs. Men specialisterna är inte oroliga, eken har förmåga att låta nya blad växa ut.
Svar från Khalad 2018-06-21 09:54
Stämmer precis det, jag har åkt där många, många gånger eftersom en av de av de två vägar jag åker mellan Finspång och Korsheden passerar här och mellan dom platserna har jag åkt regelbundet i över 50 år. Och visst är det Öljaren. Kanske är det en ekparasit, jag bekymrade mig nu mer om hästarna än ekarna när jag såg mängden insekter i telet :-) / Björn T
Hej! Då åkte Du förbi hemma hos mig, bor i Kalkbrotts villorna. Trevlig midsommar.