Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

Ingen ljung den här gången heller.

Mästocka

Den sista dagen i augusti tog vi och körde till Mästocka ljunghed med förhoppning om att kunna fotografera blommande ljung. Vi packade ihop och körde efter jobbet. Det gick väl så där. Återigen hade vi missat den bästa tiden för blomningen. Jag har inget bra svar på varför egentligen. Slarv? Dåligt pålästa? Troligen lite av varje samt att vi var på semester under kanske den bästa tiden. men så är det. Det får bli nytt försök nästa år. Lite ljung som blommade fortfarande blommande fanns det ändå här och var.

#2

Mästocka

Plötsligt hörde kacklet från en flock grågäss. De kom flygande förhållandevis högt upp. Då jag oftast börjar med min 24-70 på kameran vände jag snabbt till vertikalläge för att få med en del av landskapet som gässen passerade över och följde därför flocken tills ett bra fotoläge dock upp och tog några bilder i snabb följd.

#3

Mästocka

När så solen började sänka sig var det dags att börja tänka på hemfärd. I morgon var det åter en ny vardag.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-11-09 19:03 | Läst 696 ggr. | Permalink
Ser ut som ni fick en fin utflykt även om ljungen blommat över! Och mittbilden med gässen är en vacker sensommarbild, hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2020-11-11 09:51
Tack så mycket Björn.
Det är alltid trevligt att komma ut. Ibland glömmer man kanske att det kan vara viktigare att komma ut i naturen än ta några bilder. Även om det trevligt när det blir några.

Hälsningar Jörgen