Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

På återseende, Gotland

På vägen mot färjan lystes den ensamma asken på Västergarns utholme upp av det som på engelska kallas "crepuscular rays", solstrålar som letar sig genom molnrevor. 

Vemodigt att lämna ön. Det har varit tio fina dagar. Träffat grannarna. Hejat på kompisar. Almedalsveckan, ett fantastiskt demokratitorg som återuppstått i mycket gott skick efter två år med pandemin. Det förmörkades av mordet på Ing-Marie Wieselgren, annars hade de dagarna känts just fantastiska.

Vemod att på Sanda kyrkogård se kollegan Birger Anderssons gravvård. Birger ritade hundra Gotlandshus och inspirerade till tusentals. Utan honom hade Gotland tappat en mycket av sin särart.

Äntligen åkt elbuss som laddas i farten. Tog några bilder, dom vart inget vidare, och då det stod att "format memory card" gjorde jag dessvärre det. Jag har en Iphonebild och kan koka soppa på den spiken till en artikel som ska skrivas.

Släpet står i ladan på Gotland. Det skulle in på besiktning. Jag drömde om att boka tid hos Besiktas trevliga ställe i Stånga, men det var fullt! Visby, vilken firma som helst, varsomhelst på ön, fullt! Till slut fixade damen på Besiktas kundtjänst fram en tid i Slite. Det vart en fin utflykt i sig. E-type sommarpratade i bilradion medan jag plåtade Cementas fabrik och det stora stenbrottet. Både bilen och släpet gick igenom besiktningen prickfritt.

Städat. Klippt gräsmattan.Läst Gotlands Allehanda. Alla dessa dagar. Slutbilden togs från färjeläget i Visby.

Inlagt 2022-07-11 07:30 | Läst 437 ggr. | Permalink

"Två strålande sköna bilder och intressant småprat därtill. Bra blogg tycker jag, många hälsningar/ Björn"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig berättelse och vackra bilder från fina Gotland, hoppas du kan åka tillbaks om inte allt för lång tid.. Har själv varit där många gånger men det är nog 15 år sen nu.. Hoppas att Almedalen består, tror inte alls på nån slags 'resande tivoli' sällskap runt i landet, som en del istället tycks förespråka..
Hälsn!
Svar från Måns H 2022-07-11 19:32
Tack Jan! Vill tillbaka snart, försöker hitta en balans mellan att hälsa på min fru varje dag här i Norrköping och att besöka ön.

Jag tror Almedalsveckan består. Politiker och företagsledare är ju människor och några dar i Visby blir på sätt och vis en utflykt även för dem. I år var den rejält nedbantad jämfört med alltför svullna sista åren innan pandemin. Back to basics. Fortfarande svindyrt att inkvartera sig, men det går ju att hyra några mil bort.
Två strålande sköna bilder och intressant småprat därtill. Bra blogg tycker jag, många hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2022-07-12 19:16
Tack Björn för dina vänliga ord! Jag har aldrig skrivit dagbok, möjligen tjänsteanteckningar som byråkrat, och tycker att det är kul att blogga så här.
Det låter som en trevlig resa när livet är bra. Första bilden är en riktig kustbild med sommarkänsla, moln och solstrålar och det härliga solbelysta gräset. Trevligt med fyllig text i bloggen.
Svar från Måns H 2022-07-12 19:20
Tack Stefan! Trevlig resa men också en del vemod och så den där svarta skuggan. Kul med din kommentar, råfilen var medvetet underexponerad för himlens skull och sen chansade jag på att lyfta fram gräset i efterarbetet.