Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PARKERINGEN

Fattar inte nya layouten alls. Jag skriver alltid mittcentrerad text, hur gör jag det? Hur får jag bilden där jag vill ha den , efter text, eller i en text?

Natti natti!

Inlagt 2018-08-24 22:40 | Läst 1527 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lyckades inte heller få bilden dit där jag vill, under min text.. Den senast inmatade bilden hamnade alltid över texten.. Så jag klippte ut texten och matade sedan in mina tre bilder, med den sista bilden först, eftersom den senast inmatade bilden alltid hamnade överst.. Sedan stegade jag mig med piltangenterna upp till översta bildens vänstra sida, där jag då gjorde ett 'Enterslag' på tangentbordet, som i sin tur flyttade ner alla bilder en 'radbrytning' (heter det så..) sedan gick jag upp ett steg ovanför den översta bilden, där jag sedan klistrade in min text, som jag vill ha över bilderna så som vanligt! Sedan 'sparade' jag bloggen och den ser ut som jag ville.. Men det var ett extremt krångligt sätt att hantera bloggen på.. det måste finnas ett enklare sätt! Självklart så ska ju en bild hamna där jag har ställt 'markören', och inte hela tiden överst i bloggen, även ovanför den text jag har skrivit! Verkar helkorkat! Eller så är det jag som är korkad..
Hälsn!
Hej, Björn.
Jag har inte haft de stora problemen med det nya sättet att blogga, men det kan vara där kommaer snågot senare. Jag laddar inte upp fler foton på en gång. En efter en och då skriver jag bildtexten senare. Och här skriver jag vanligtvis kursivt och centrerat.
Klicka på "Format" och sedan "Justering" och sedan får du alternativen "Vänster", "Centrum", Höger "och" Justera ".
Jag lägger in bilderna med hjälp av ikonen "Infoga / redigera bild" och de läggs exakt där jag har placerat min markör (som vanligt).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Vacker bild.
Svar från Khalad 2018-08-25 11:11
Tack för bra tips Erik! Detbkomnrr jag testa i början av nästa vecka, i em är det bröllop o i kväll fest i Vetlanda, imorgon tillbaka t Finspång o på måndag upp till Korsheden så nu hinner jag inte på ett par dagar. Uppskattar din hjälp!/ Björn T
Erik Madsen 2018-08-25 12:22
OK god fest. Og så må du jo klikke på etiketten "emfoto43" , når du kommer i gang igen. Så du ikke går glip af nogle af mine fantastiske blogindlæg :-)
Mvh. Erik.
Du brottas med samma problem som jag, men jag hoppas det löser sig, ja inte av sig självt utan att någon hittar buggarna. Snygg och spännande bild, och bildtexten är mycket passande!
Hälsningar, Bjarne
Inte kul med nya formuläret, jag vill blogga via datorn, inte fungerar det nu.
Måste över till surfplattan för att få bilderna där jag vill ha dem, sen tillbaka till datorn med tangentbord för att skriva. Gillar inte, men din gröna parkering uppskattas.