Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EUROPAS STÖRSTA MARKNAD - CENTRALMARKNADEN I RIGA

***

Vi (en kompis och jag) hann med ganska mycket under Lettlandsbesöket för en vecka sen, torsdag - tisdag. Redan första eftermiddagen var vi vid centralmarknaden som är Europas största marknad och som funnits sen 30-talet. Den besöks varje dag av ca 80 00 människor och är inrymd i fem stora gamla zeppelinarhangarer förutom utomhusytorna. Där finns också det mesta - kläder inkl underkläder och skor, livsmedel och delikatesser, elektronik.....you name it. Nytt eller begagnat.

*

Vi hade ett strålande väder - ganska kallt med omkring 5 C på dagarna och ibland frost på morgnarna men soligt nästan hela tiden.  Här stod jag utomhus och tog lite bilder i motljus på några av alla människor som var där den torsdagseftermiddagen, jag gillade skuggorna.

*

*

*

Mitt fotande kännetecknas bla av att jag ofta tar många bilder, drygt 1200 dom här dagarna, och det tar tid att gå igenom. Inte vill jag göra bildgenomgången till nån plåga heller så det får bli en stund då och då. Alltså kommer höstbilderna här hemifrån lite då och då blandas upp med inlägg från Riga eller Liepaja 

***

Inlagt 2016-10-23 12:57 | Läst 2973 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med om skuggorna, det är dom som ger bilderna det där lilla extra! Känns lite som en annan tidsepok också, när man ser människorna.. får lite 'Sovjetvibbar'!
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-10-23 22:41
Jodå, sovjetvibbarna finns där och beror nog mest på de uppenbart stora skillnaderna i levnadsstandard. Lyxlirare finns det också gott om, ser knappt så många lyxbilar Stockholm som i Riga centrum, medan här vid marknaden var genomsnittsstandarden klart under svensk "medelnivå". Tack Jan!/ Björn T