Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET ÄR MYCKET VI INTE BEHÖVER

***

Det har slagit mig de senaste veckorna att trots  att samhället "stängts ned" och resor nästan upphört tycks det på det stora hela inte gå någon egentlig nöd på oss. Jag talar nu om oss som (hittills) inte drabbats direkt av viruset och om oss som inte bor i  dom fattigaste delarna av världen. Tävlingsidrotten är i princip borta (fastän folk både idrottar och motionerar), live-underhållning nästan borta (fastän folk lyssnar på musik, läser och ser konst), privatresandet med flyg till semesterorter är i princip borta, klädinköpen har rasat, bilinköpen har rasat.  Jo, jag vet, ekonomin har också rasat. Matförsörjningen tycks däremot fungera och konsumtionen ökar. Sjukvården och äldrevården behöver mer resurser, skolan och polisen också. Jag hoppas fler delar liknande insikter när nya företag startas och kommunala och statliga budgetar läggs.

*

*

***

Inlagt 2020-05-05 15:45 | Läst 1434 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En bra talande bild helt i min smak. och intressant bra text.
/Bengt H.
Svar från Khalad 2020-05-06 11:39
Tack Bengt!
Hej Björn.
Jeg tillader mig, at lade dine ord være mine også.
Jeg gillar det modsætningsmæssige i dit foto. Og duen der overvåger situationen.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-05-06 11:43
Tackar Erik! Duvan står högt över reklam och dom flesta andra påfund :-)
Bildvalet gillas! Vi kanske ska tillbaka till en konsumtionsnivå som i det tidiga sjuttiotalet, säger en del. Och det gick väl ingen större nöd på oss då vad jag vet. Men, att vi ändå kan spara allt bra som har kommit, medicinska landvinningar, energisparande teknik, med mera.
Ha det gott
Svar från Khalad 2020-05-06 11:48
Tack Gunnar! Jag tror fortfarande på en fri marknad men hoppas att människor både individuellt och i företag/ kommuner/landsting och stat blir lite mer eftertänksamma i diskussioner och beslut :-)
Helt rätt och en fantastisk bild. Tänk om vi nu äntligen kan få en växling från konsumtion till mer fritid och att vi ger de resurser som behövs till de vårdande och stödjande yrkena. // Jörgen
Svar från Khalad 2020-05-06 11:49
Tack Jörgen! Och jag instämmer så klart!
Mycket bra skrivet o en synnerligen bra bild! Hälsn, LO
Svar från Khalad 2020-05-06 11:50
Tack för det LO!
Det har du rätt i, känner inget större problem med vardagen. Det enda tråkiga är umgänget med dom närmaste som är aningen begränsat..
Utsökt bild måste jag säga..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-05-06 11:51
Tack Gunte, så klart saknar vi närkontakten med barn och barnbarn :-)
2020-05-06 13:23   RoseMarie Asraf Fredriksson
Det är så mycket och många måsten, som nu luften gått ur! Nu kan folk känna efter om de är människor eller ekonomiska robotar.
Nu kan de säja "hej" till sej själva och dagen är deras.
Storproducenterna trissar hela tiden upp stressen med reklam. Utan reklam skulle folk bli mycket lugnare. Vi behövde Coronan.....inte för att dö, men för att börja leva äkta.
Svar från Khalad 2020-05-06 14:00
Just ur den synpunkten, att nu tvingas tänka efter, tror jag Corona har en positiv effekt. Däremot tycker inte jag att det finns så många måsten. Det är vi själva som måste förstå att vi har ansvar för våra egna liv. I det ingår att tänka efter då och då. Att säga att det är reklamens fel att vi konsumerar för mycket är att inte ta ansvar, det är vi som köper.
Gillar bilden. Människan är anpassningsbar och snart nog när corona viruset klingat av så blir allt som vanligt igen vad gäller ekonomin och människors levnadsvanor, så efter en tids återhämtning.
😊
Svar från Khalad 2020-05-09 13:50
Hej Hans-Åke, i stort tror jag också så. Jag tror dock vissa förändringar kommer bestå:
- Det blir vanligare att jobba hemifrån
- Tj-resor färre än tidigare
- Det kommer dröja innan turismen når gamla nivåer
- Sjukvården får större resurser
Tack för din kommentar, uppskattas!