Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Med risk för att bli kallad surdeg

Det börjar bli trångt i frysen. Det kan jag stå ut med då det är egenbakat surdegsbröd som tar sin plats. Förklaringen är enkel, jag har gått en kurs i surdegsbakning för trubaduren och surdegsbagaren Tommy Leijon. Tillsammans med sju andra har jag satt surdegar och bakat under två helger. Lite skillnad mot att traska runt i boskogen med Prillan. Men det har varit riktigt kul, jag har lärt känna nya människor och dessutom lärt något nytt och det är ju alltid berikande. Och vilket fantastiskt gott bröd det blev, stor skillnad mot köpebrödet som ofta är ganska intetsägande även om det förstås finns undantag. Till hösten blir det fortsättningskurs och vi är flera som redan anmält oss.

Några bilder från avslutningsbaket där det också gavs lite tid till både fika och musikunderhållnign av Tommy, som lite grädde på moset.

Inlagt 2015-03-28 21:07 | Läst 1595 ggr. | Permalink
Ser gott ut. Och egenbakat bröd brukar ha en särskild smak. Sen ser jag en Elektrolux Assistent - som sett i stort sett likadan ut de senaste minst 50 åren. Den jag har är från tidigt 70-tal. och fungerar oklanderligt ännu. Måste ha satt en extra piff på brödet med musikunderhållning.

Hälsningar//GöranR
Svar från Bengt Einar Christer Christensen 2015-04-11 00:57
Tack för kommentaren Göran. Visst är det så att hembakt smakar bäst. Sen är det ju också så att allt går bättre till musik.