Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Har köpt en ny kamera - hjälp önskas

Tacksam för synpunkter på mitt köp; får lämna tillbaka kameran bara jag inte bryter förpackningen.

Så här gick det till: Iväg till en butik för att känna på några märken och modeller jag har funderat på -> Beslutar mig för en av dessa -> Förskräckta miner hos den äkta hälften: "Ska du köpa den NU?" -> Svar ja, vad tjänar det till att vänta för priset var ju rätt bra -> Det visar sig att det enda exemplar butiken har kvar är just visningsexemplaret -> Går det att beställa en ny dito? -> Visst.

Men jag lyckades förhandla ner priset 10% på detta visningsexemplar, från det redan rabatterade priset. Bestämde mig för köpet; bra att ta hem kameran och fundera vidare. Priset framstår fortfarande som ett bra pris efter att jag har kollat runt lite mer noggrant. 

Min fråga gäller vad ni anser om att köpa ett visningsexemplar?  Enligt butikens information hade kameran stått framme ca 1½-2 månader. Visserligen köps det ju begagnade kameror hejvilt, men blir det annorlunda med visningskameror som massa människor har pillat på? Man är kanske inte lika rädd om en sådan här visningskamera som man är om sin egen kamera. 

Någon av dessa är det fråga om. Får vara en hemlighet VILKEN tills allt är klart...

 

 

Inlagt 2010-09-30 23:11 | Läst 3437 ggr. | Permalink

"Grattis. Jag skulle oxå satsa på visningsex om priset var rätt, utan tvekan. VAd blev det nudå...?"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Förutom det du har nämnt med ett visningsexemplar så är den ju begagnad, men i nyskick. Det har säkert gått några exponeringar, men kan inte vara så många. Så länge du får full likadan garanti som om den vore ny, så är det lugnt.

Jag har endast erfarenhet av Nikon D300. Och kan endast rekommendera den här modellen. Dock kan jag tillägga att om det är en Canon eller Nikon, spelar idag ingen roll. Det finns i princip lika stort utbud av objektiv och fototillbehör till de två tillverkarna. Och teknik/prestanda är snarlik mellan motsvarande modeller från de två tillverkarna.

D300 är en snabb, logisk kamera, med väldigt bra ISO-prestanda.

Jag gick från Pentax till Nikon pga utbudet av objektiv. Pentax har inte så mycket att välja mellan när det gäller originalobjektiv.
Svar från RHelena 2010-10-01 19:55
Canon och Nikon är ju alltid något slags säkra köp. Men jag hade väl tänkt bort dessa märken ursprungligen pga att jag ville gärna ha något som inte "alla" har. Har ju dessutom varit Olympus-ägare sedan länge, både analogt och digitalt, lite nostalgi kan smyga med i kameravalet... Pentax i sin tur har en del egenskaper som skulle passa mig. Canon och Nikon är erkänt bra märken och som du säger är utbudet av kringutrustning en faktor att räkna med. Jag återkommer i min blogg inom kort om hur det har gått med beslutet...
Grattis. Jag skulle oxå satsa på visningsex om priset var rätt, utan tvekan. VAd blev det nudå...?
Svar från RHelena 2010-10-01 20:22
Njaa, ska tänka en natt till tror jag. Ska surfa runt en stund till för att kolla de sista detaljerna... Det enda riktigt störande i sammanhanget är det plomberade paketet. Känns lite som när man var barn och man hade luskat reda på var julklapparna fanns. Man försökte skaka på dem lite för att få ledtråd om vad som fanns inuti. En liten tröst nu att innehållet är känt...