Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

En snygging i en solstol

Uppehåller mig i samma tema som i går, dvs strand och sol - mycket sommarkänsla. Folk av alla sorter ligger och steker sig i strandstolar; varför inte fota dem? Eller någon av dem i alla fall? Som den här snyggingen. Kanske räknas han inte till "folk" direkt, men en plats i solstolen har han helt uppenbart reserverat.  

 

                   

Han ligger där i solstolen och verkar trivas i lite skugga. Jag känner mig som en smygfotograf.

 

                                    

Jag vill ju inte vara någon suspekt smygfotograf så jag kliver fram och visar öppet min kamera och att jag fotograferar.

 

Han verkar inte bry sig... 

 

... utan stirrar bara på mig, helt utan att blinka faktiskt. Vilken typ!

Har i all hast bytt till makroobjektivet för att få bättre skärpa. Just nu känns bättre skärpa som något väldigt viktigt. Dessutom vill jag komma närmare honom...

 

När solen når honom ser jag verkligen hur fantastiskt fin han är! Vilka ögon!

 

Närmar mig från andra hållet, lite profilbilder på nära håll är ju kul att få.

 

Han är inte ett dugg besvärad. Jag börjar misstänka att han har en kraftig ådra av exhibionism i sig.

 

Han smaskar med munnen när jag kommer närmare. Hör i och för sig inget ljud, men jag ser ju att han smaskar. Vad kan det betyda? Gillar han mig? Förbereder han en attack?

 

Testar lite försiktigt hans reaktioner genom att fotografera honom från olika håll. Han bryr sig inte. Han verkligen bryr sig inte ett dugg om min närvaro.

  

 

Han och hans släktingar betraktas som en föda på sina håll, lättfångade sådana dessutom vad jag förstår av vårt möte. Han är en dyr delikatess, sägs det också.

 

 

 

Hur jag vet att det är han? Njaa, det vet jag ju inte. Kanske var det hon.

 

 

Inlagt 2011-10-31 23:47 | Läst 2738 ggr. | Permalink

"Jag vet inte om jag tycker det är en vacker liten typ. Är det inte en sådan vi kallade vårtbitare när jag var barn. Jag tycker däremot att du som fotograf gett mig som betraktare en serie annorlunda bilder. Jag kan känna hur ivrig du måste varit när du fick syn på krabaten. Sov gott Gun-Inger"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Verkligen en liten typ men jag vet inte om jag tycker den är sä där speciellt vacker. Är det inte en sådan som vi kallade vårtbitare när jag var barn?

Jag tycker däremot att du som fotograf visar mig som betraktare en härlig bildserie om krabaten.

Jag kan känna hur ivrig du måste varit när du fick syn på den.

Sov gott
Gun-Inger
Jag vet inte om jag tycker det är en vacker liten typ. Är det inte en sådan vi kallade vårtbitare när jag var barn.

Jag tycker däremot att du som fotograf gett mig som betraktare en serie annorlunda bilder.

Jag kan känna hur ivrig du måste varit när du fick syn på krabaten.

Sov gott
Gun-Inger
Svar från RHelena 2011-11-01 19:44
Nej, vårtbitare tror jag inte på. Den här individen är en turk (eller just nu var han/hon i alla fall i Turkiet) vilket försvårar artbestämningen för en sådan amatör som jag. Någon syrsa eller gräshoppa ser den ut att vara, av ansenlig storlek. Insekter av allehanda slag har jag egentligen inte så mycket övers för, men med kameran i hand är det lätt att överträda sin egen bekvämlighetszon. Och då upptäckte jag att han/hon var ju riktigt vacker!
Så märkligt oberörd den är! Kanske är den färdig med sitt för säsongen och inte bryr sig längre? Makrovärldens former är verkligen mycket annorlunda.
Svar från RHelena 2011-11-01 19:48
Skulle vara kul att höra om denna slöa attityd är typisk för arten. Och även, vad är det för en art? Skulle i alla fall inte vilja befinna mig i en svärm på tusentals sådana här individer, vilket ju man kan få uppleva om man befinner sig på "rätt" plats vid "rätt" tidpunkt, t.ex. i Afrika.
Vilka härliga bilder på detta lilla kryp. Hade du gömsle för att kunna jobba så nära :-)
Kul att macron kom till användning igen, bra skärpa och kul att se denna pansarsköld till hud.

Ha de så bra
Bert-Ola
Svar från RHelena 2011-11-01 19:52
Det var helt sanslöst att kunna komma den så nära, mitt på blanka dagen. Utan gömsle! :-) Och ingen trix och fix i PS! :-) - Är så glad att ha makroobjektivet i väskan, när man minst anar det behövs det plötsligt! Ha det! Och tack!