Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Oflyt och kanske lite flyt

I går gällde bara oflyt.

Ännu mer  elände i världen. Ny covidvåg. Covid på min frus boende. Ny  sämre ägare till boendet. På detta mer triviala bekymmer.

Ännu en fiber skulle fram precis utefter tomtgränsen till vårt hus på Gotland. Jag hade varnat och pekat, men entreprenören grävde av avloppet från vårt hus och elkabeln till huset. Geab lagade kabeln och grävfirman lagade avloppet.

Dessvärre var också själva diket förstört. Det har funkat perfekt sen det byggdes för sextio år sen. Så här såg det ut häromdan:

Då det mesta vattnet letat sig vidare syntes att slänten upp mot syrenhäcken är illa däran. Häcken kanske inte klarar sig. Entreprenadfirman som ställt till det lovade komma och göra i ordning. Men har inte gjort det.

Och så skulle Region Östergötland ringa mig klockan 14.20 i går och ge mig en tid för vaccinering mot senaste covidvarianten. Dom ringde inte.

-----

I morse dök grävfirman upp och lovade göra i ordning. Nytt försök med Region Östergötland som faktiskt ringde tillbaka! Inga vaccinationstider förrän om 14 dar, men jag fortsatte förhandla och så Voila! hittade sköterskan en tid på måndag 13.40.

Kanske lite flyt i alla fall.

Inlagt 2023-11-10 10:05 | Läst 407 ggr. | Permalink

"En dag ur livet, bäst att ta med gott mod. I går kl 09 vaccinerade vi oss på vårdcentralen, beställd tid, 5 minuter allt som allt, hur smidigt som helst. Lite dålig av vaccinationen i natt, men då vet jag att den tar. Har ingen fiber, går lika bra med mobilt internet hemma, bor 5 minuters gångväg från masten."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Låter lite som livet i stort.. 'gör om gör rätt' får tillämpas med viss regelbundenhet, även för mig!
Hälsn!
Svar från Måns H 2023-11-10 11:30
Stämmer! Det var ungefär så jag tänkte när jag skrev bloggen.
Man slog sönder ett antal samhällsfunktioner för ett antal år sedan och lade ut det på entreprenad! Det skulle bli billigare då! Va bra sa vi! ;) :)
/B
Svar från Måns H 2023-11-11 20:58
Alltför många verkade tro att samhället funkar vad man än gör eller inte gör. Och alltför många tordes inte bli beskyllda för att inte hänga med.

Och några som vägrade hänga med blev av med jobbet.

Jag tillhörde dock inte dom som sa va bra. Det kostade en del.
Covid på boendet låter inte bra, men tidigare vaccination gör ju i alla fall eventuellt insjuknande lindrigare.
Vi har de senaste vaccinationstillfällena gått till en vaccinationsbyrå med drop in och det har gått fort och bra utan nämnvärt köande. Igår hamnade vi i en halvtimmes kö på gatan utanför tillsammans med en massa andra seniorer innan vi kom in i inomhuskön. Som tur var regnade det inte just då.
Och vår erfanhet av fibergrävarna är inte heller på topp, men det var i alla fall trevliga killar från Långtbortistan. Det var mest planeringen som brast.
Svar från Måns H 2023-11-11 21:05
Hej Sten! Just planering och uppföljning har satts på undantag. Vid det här laget borde ju alla veta att äldreboendena är smitthärdar för covid och boende och personal vaccineras. Jag har koll på 2 boenden. På både fick de boende vaccin, jag tror dfaktiskt mot senaste varianten, men personalen får köra precis som allmänheten.

Jag kontaktade Trafikverket om diket. Myndigheten är obemannad på Gotland utan jobbar på distans från Borlänge. Jaha joho sa mannen i Borlänge, såna här ingrepp ska följas upp rutinmässigt, "ska föra ditt tips vidare".
En dag ur livet, bäst att ta med gott mod. I går kl 09 vaccinerade vi oss på vårdcentralen, beställd tid, 5 minuter allt som allt, hur smidigt som helst. Lite dålig av vaccinationen i natt, men då vet jag att den tar. Har ingen fiber, går lika bra med mobilt internet hemma, bor 5 minuters gångväg från masten.
Svar från Måns H 2023-11-11 21:17
Jag har mått jätteilla av vaccinationer på senare år. Först TBE, sen Covid. Sen fick jag recept på Metoclopramid mot att kräkas och Loperamid mot diarré. Det har funkat, men mer normala biverkningar kommer ju ändå, jag tror som du att de visar att vaccinationen tog.

Jag har inte fiber. Mobilt funkar OK i stan och hjälpligt på landet. Grannarna på landet har fiber, funkar sådär. Grävandet var för ännu en fiber som läggs av annat bolag och i annat spår än den befintliga.
Vibybo 2023-11-12 09:05
Ja du Måns, nu känner jag som du säger, en begynnande influensa efter influensavaccinet, sängläge idag.