Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Min bild av Daniel Helldén

Miljöpartiets språkrörsval blir en rysare! Ska Daniel Helldén bli vald? Står han och Märta Stenevi ut med varann?

Jag har sen gammalt haft en uppfattning av Helldén som resultatinriktad sakpolitiker. Han har samarbetat både åt vänster och åt höger.

På Almedalen 2018 presenterades en rapport om hur en elektrifiering av all trafik i Stockholm skulle påverka luft och buller och vad det skulle kosta. Den hade tagits fram av konsultfirman WSP. Beställare var nätbolaget Ellevio, VW, Scania och Vattenfall. Rapporten var faktaspäckad och krävande att sätta sig in i.

På bänken framför mig satt Daniel Helldén. Han var stenhårt koncentrerad på rapporten. Släppte inte koncentrationen innan mötet var över.

Rapporten visade att det är fullt möjligt att med rimliga åtgärder få luften dramatiskt mycket bättre i Stockholm med omnejd och samtidigt begränsa bullerproblemen. Länk till rapporten:

http://www.elbilsverige.se/wp-content/uploads/2018/07/d6c3252d-3d30-4c8b-9524-a13147df7721.pdf

Helldén t h i bild. I mitten Måns Norlin, WSP.

Ska bli spännande att se hur det går. I vågskålen ligger också kommande riksdagsval. Att stanna kvar i riksdagen är inget självklart utfall, varken för MP eller andra partier.

Inlagt 2023-11-02 10:05 | Läst 499 ggr. | Permalink

"Särskilt inte för MP."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Särskilt inte för MP.
Jag tycker det är konstigt att inte ett miljö, och kalla det för ett klimatparti inte får mer röster i dag! Klimatet uppfattas ju litet av en ödesfråga för många!
Men det kanske e så att vi bara är med på de miljökrav som passar oss själva, och det skulle ett "miljöparti" få svårt att marknadsföra! En mångfald av olika åsikter! :)
Så därför e nog Miljöpartiet som det är!
/B
Svar från Måns H 2023-11-03 10:28
Jo, så kan det nog vara! Sen betyder nog ledarnas personligheter och framtoning en hel del.