Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Fast på Gotland 3

Tidsoptimisten i mig lade upp planen: Ta med några gamla färgburkar till återvinningsgården i Klintehamn, köp flagglina på Snicken, ät lunch på Hamncaféet och byt flagglina. Klart klockan tre. 

Men så fel tidsoptimisten hade! "Några färgburkar" var faktiskt många. Jag hittade ett par säckar med cementbruk som blivit obrukbara. Så det blev till att ta fram släpet att lasta in alltihopa på. Timmarna gick och att byta flagglina var jättesvårt. Det blir en blogg bara om det i morron skulle jag tro.

Tittade upp. Himlen har blivit rutig igen.

Inlagt 2023-08-16 11:18 | Läst 378 ggr. | Permalink

"Hej Jan! Det gnagde faktiskt inte alls, jag hade verkligen gjort vad jag kunnat för att boka om. Har hunnit med en hel del som jag annars skulle gjort i september, hinner därför kanske fotografera lite extra nästa gång, Wikipedia brukar ha en drive att fota byggnadsminnen och liknande. Fjädermoln kan avisera haloeffekkter så jag ska hålla koll! Norrköping verkar ha fått både översvämningar och annat ohägn. Min lägenhet är en bit upp i huset men källarplanet med garageinfarten kan vara i farozonen. Bäst ringa grannarna innan jag försöker plöja in där."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter som det inte går nån nöd på dig i varje fall.. Känns som lite bonus med den extra tid du fått på Gotland nu, även om det kanske gnager lite.. Dessutom lär Norrköping haft en del översvämningar i natt såg jag på TV i morse, men det har du säkert också sett, det kanske också stör en del i tillvaron på Gotland..? Idag var det extra fina 'fjädermoln' i varierad form som passerade här under förmiddagen, men också senare när jag var inne vid Hötorget i stan här, det kan komma i en blogg om det ser fortsatt fint ut på bild, vilket jag inte vet än.. apropå din himmelsbild här!
Hälsn!
Hej Jan! Det gnagde faktiskt inte alls, jag hade verkligen gjort vad jag kunnat för att boka om. Har hunnit med en hel del som jag annars skulle gjort i september, hinner därför kanske fotografera lite extra nästa gång, Wikipedia brukar ha en drive att fota byggnadsminnen och liknande.

Fjädermoln kan avisera haloeffekkter så jag ska hålla koll!

Norrköping verkar ha fått både översvämningar och annat ohägn. Min lägenhet är en bit upp i huset men källarplanet med garageinfarten kan vara i farozonen. Bäst ringa grannarna innan jag försöker plöja in där.
ehrsa 2023-08-16 19:46
OK, det låter bra.. då får man se det som lite 'bonusdagar' låter det som, såna är bra i tillvaron! Då ska jag också kolla lite efter 'halon'! Ha det så bra där du är!
Hälsn!
Om man kan få ersättning för förseningen så kan det ju vara fint med några extra arbetsdagar. Man har inte hört om Gotland har ett reguljärt inrikesflyg, men det borde de väl ha? Problemet är väl att de flesta har en bil med sig som man inte får ta med sig på flyget. Fast krisar det sig så kan man flyga hem och hämta bilen om några veckor när färjan är i trafik
ztenlund 2023-08-17 11:20
Ja, det finns flyg till Stockholm från Visby. Dock finns det biljetter på färjorna också, om man inte ska ha ett fordon med sig. Det är bildäck som är den trånga sektorn.
Svar från Måns H 2023-08-17 11:21
För mig som har hus utan bussförbindelse är bilen svårumbärlig. Jag har det bra, packar nu för att åka i eftermiddag.

Men hade det krisat (vilket det inte alls gjorde för min del) hade det väl gått att flyga och lämna bilen på ön - antingen vid ack så dyr parkering vid flyget eller vid huset med ack så dyra taxiresor.
Svar från Måns H 2023-08-17 11:26
@ Martin: Ungefär så är det. Jag äker gärna godsturen för att slippa trängas och då är det passagerarantalet som är kritiska faktorn, bilplats brukr finnas då.