Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Kul kultur på Konstforum

Då Stefan Teleman har på sig T-shirt med vit text "Kultureliten" mot svart botten så är det både skämt och allvar.

Alla bilder Pentax K-1 med SMC Pentax FA Macro 100 mm på full öppning 2,8

Stefan kan skoja om det mesta inklusive sig själv och samtidigt vara hur allvarlig som helst. Den aktuella utställningen har han tillverkat hemma vid köksbordet. Stefan säger att han så att säga inte är så rörlig längre. Formaten är därefter, hanterliga. Lekfullhet blandas med samhällskritik.

Vernissagemingel.

Till Folkbladet har Stefan sagt att Utställningstiteln, "Gubbrea" är jävligt viktig. Det är dags att sälja ut gubbar som förstör världen, gubbar som Putin.

Även en dam kan få sig en släng av Telemanska sleven. Kommunalrådet Sophia Jarl (M) har på sitt sätt satt Norrköping på kulturkartan:

Bilden av kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) är förvisad till elskåpet, som går att stänga.

*****

För att återgå till utställningen så sitter elpropparna i ett "skåp", en avbalkning bakom dörren med Jarl. Utrymmet huserar ett collage i sig. Otaliga färglager från de senaste hundra åren överlappar där inne.

*****

Behövs kultur? Eller räcker det med ett stadslandskap av bostadssilos enligt Boverkets föreslagna demontering av allt vad livsmiljö  heter, plåtlador i externa köpcentra, Amazon och sociala media? Jag tycker inte det räcker, snarare att det blir en förfärligt torftig tillvara. För mig är byggnadskulturen viktig, andra har musiken, somliga bilderna.

Inlagt 2024-01-06 20:51 | Läst 380 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den bortskämda kultureliten. Hur är det med fotbollseliten? Ishockeyeliten? Bortskämda?
Ha det gott
/Gunnar S
Svar från Måns H 2024-01-09 10:46
Dom känner sig säkert inte bortskämda dom heller! God Fortsättning! / Måns H