Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Terra Novakyrkan

Då Visby expanderade med en ny förort ville kyrkan vara där folket skulle finnas. Det fanns en bra plats i översiktplanen. Lätt att nå från den gata som går utefter kvarteren och ihop med bostadsbebyggelsen. Kyrkan ville helst att den marken skulle bilda ett eget kvarter. Vi på kommunen ordande det. Kvarteret fick heta Timmermannen.

Själva gudstjänstrummet och klockstapeln avtecknar sig i förortsmiljön. Större delen av anläggningen utgörs av församlingslokaler att användas till allt möjligt. Häromdan var det loppis. Man når församlingslokalerna och kyrksalen från en liten entrégård.

Arkitekt Hans Wieland. Invigning 1983. Orgel 1998. Jag tycker att det är riktigt fint där!

Gården.

Skärpa är ett borgerligt påfund, det syns ju tillräckligt bra hur entrégården ser ut fast jag skakade på handen!
Pentax K-1 med Carl Zeiss Jena DDR Flektogon 20mm f2,8 inställd på f8 och ISO 200. Det blev 1/13 sekunds exponeringstid. På kameraskärmen såg bilden OK ut, så jag tog inte om den. Vilket jag borde ha gjort.

Kyrkosalen. Kolla detaljomsorgen. Ryggstödets baksida av furu med synliga ytan kluven ur ett virke och ena sidan spegelvänd. Pentaxen med Flektogonen @ f/8. 1 sek exponering med stöd.

Exteriör. Flektogonen @ f/8 och 1/50 sek. Efterbearbetning i Efex. 

Inlagt 2021-11-21 09:26 | Läst 490 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Påkostat, eftertänkt, vackert - och välfotograferat. Så att det pirrar lite i hjärtroten på en gammal ateist... :-)
Svar från Måns H 2021-11-21 14:01
Tack Peter! Det ligger mycket tankar och omsorg i den här miljön!
Det verkar vara en fin kyrka. Jag har åkt förbi den ett par gånger. Roligt att få se hur den ser ut inut. Finfint fotograferat, ja gillar stämningen i den sista bilden! :) /Tommy.
Svar från Måns H 2021-11-21 14:10
Tack Tommy!

Jag tyckte den var fin och tror att de som jobbar där gör nytta. Olåsta ytterportar och inga skjutningar är väl inte bara kyrkans förtjänst men den bidrar.

Sista bilden såg inget vidare ut, andades mest gråkulen november, men med efterbehandlingsprogrammet Efex och ren tur så blev den så här.