Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Troligen de sista av denna sort för denna säsong från min kamera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-08-18 11:15 | Läst 4105 ggr. | Permalink

"Fina bilder Rauni! Det är så kul att fota de små krypen!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jättefina bilder Rauni. Jag gillar den andra bilden. Jag fick in en stor grön vårtbitare i köket i går kväll. Den kröp bak elementet så jag fick passa på den när den kom fram. Tänkte att jag skulle fotat den men hade inte kameran till hands. Jag fångade den i ett glas och släppte ut den i det fria.
Svar från RHelena 2012-08-18 12:12
I går kväll hade vi nöjet att få skåda en storvuxen vårtbitare också, ingen av oss närvarande hade sett något i liknande rejält annat än utomlands. Kameran fanns till hands, men ingen av bilderna blev riktigt bra tyvärr. Alla småkryp blir jätteintressanta när man får en möjlighet att titta på dem närmare. Tack!
Hej Rauni,
fina små djur du fångat. Jag gillar i synnerhet de två första bilderna. Antagligen bidrar färgerna i blomman, är svag för den färgställningen. Kul symmetri (nästan) i den första bilden. Vingarna är också mycket vackra på den lilla blomflugan (?) eller vad det nu är.
Hälsningar Lena
Svar från RHelena 2012-08-18 23:49
Små djuren har blivit trevligare i min föreställningsvärld sedan jag tog till makro för att fånga dem. Fick häromdagen t.o.m. ömma känslor för en geting som jag började fota i tron att den var död. Men det var den inte; när jag skulle fota så såg jag i makroobjektivet att den rackarn andades... Men nej, någon livräddning blev det inte, men eftersom den var skadad så tog jag den av daga av barmhärtighet. Och fotolusten hade försvunnit...
Roligt Lena att du gillar bilderna! Ha det!
Härliga bilder!
Svar från RHelena 2012-08-18 23:50
Tack Mikael! Vad vore en sommar utan diverse småkryp?!
Betyder det att makrogluggen åker in i skåpet för säsongen? Då är den här kavalkaden en värdig avslutning. Blir det gatufoto i stället framöver? :-)
Svar från RHelena 2012-08-19 21:32
Det kommer faktiskt ett par eftersläntrare av typen makrofoto inom kort... Vi får se vad det blir för fotografering framöver, skulle tro att det blir den vanliga "diversehandeln" som min fotografering har handlat om även tidigare. Måste dock in på något slags förändringsväg eftersom mängden redigeringsarbete, det lilla jag gör, måste av nödtvång bli än mer minimal.
Tack EG! Det var skoj att få ett livstecken från dig! Har förstått att du tänker avveckla ditt FS-engagemang inom kort. :-( När?
EGW 2012-08-20 01:37
Inom kort är att ta i. Mitt silvermedlemskap är betalt till 2013-07-28. Till dess kommer jag att synas av och till i min blogg. Men som jag ser det just nu så tror jag alltså inte att jag förnyar silvermedlemskapet. Men jag tror nog att jag kommer att fortsätta att läsa och kommentera bloggar på FS även efter detta datum.
Fina bilder Rauni! Det är så kul att fota de små krypen!
Svar från RHelena 2012-08-19 21:34
Alla småkryp är rätt gulliga, det är väl den viktigaste lärdom som jag har fått via makrofoto! Kul ja, men ack så svårt också... Tack Heléne!