Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Reklamavbrott - Dagnys fotofika på Fotografiska!

Som tidigare meddelats ( Per "Ottens" blogg ) finns det nu en möjlighet att skåda pågående utställningar på Fotografiska museet i sällskap av likasinnade (Dagnys fotofikare + andra fotofikasugna).

Dag och tid: Lördag den 6 april, samlingspunkt i fiket någonstans kring kl 10.30-11. Tanken är att man ska kunna se något av utställningarna före fikat, om man så vill, och så efteråt också. Enligt rykten vinner utställningen av Cartier-Bressons fotografier på ett sådant upplägg i alla fall. Är man morgontrött så kommer man och intar morgonfikat det första man gör! Alltså man gör som man vill, hur man än gör!

De som kommer först till fiket får spana efter ett lämpligt bord för fikat samt spana efter varandra = tänkbara kandidater för fotofikat; sannolikt känns de igen tack vare medföljande accessoarer (kameror och kameraväskor - det vimlar inte av sådana bland vanlig publik på museet annars, har jag noterat).

Som vanligt vid Dagnys-fikorna så vet vi inte på förhand vilka som kan tänkas att dyka upp. Enligt förhandsinformation bör vi bli några stycken, många har anmält intresse i alla fall och sedan visar verkligheten hur det blir. Så här såg det ut förra gången vi var på Fotografiska.

Eftersom det finns en ytterligare fotoaktivet på Ekerö denna dag - Anna Forsmans utställning - kan det vara värt att påpeka att man kan avverka både Fotografiska och Ekerö efter varandra! Vernissage för Annas utställning pågår ända till kl 17.

Utsikten från fikets alla stora fönster är makalös, t.ex. så här:

.

Inlagt 2013-04-04 20:49 | Läst 2315 ggr. | Permalink

"Hej Rauni! Tyvärr fick jag förhinder på lördag( Jobbet tyvärr) så jag dyker upp på nästa Dagnys och då i Uppsala/ hälsningar Danne"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Min tågbiljett är bokad. :) Ska bli jättekul!!
/Anna
Svar från RHelena 2013-04-04 21:13
Toppen! Vi blir några stycken!
Hej Rauni! Tyvärr fick jag förhinder på lördag( Jobbet tyvärr) så jag dyker upp på nästa Dagnys och då i Uppsala/ hälsningar Danne
Svar från RHelena 2013-04-04 22:27
Du har ju närmare till Fotografiska och andra nöjen i Sthlm så det är ingen synd om dig... ;-) Ses i Uppsala sedan!
Kan inte komma (hundvakt), men vill puffa för ännu en närliggande utställning: Joan Fontcuberta (årets Hasselbladspristagare) på Fotografins Hus ute på Skeppsholmen. Går att åka Djurgårdsfärjan ("fyllepråmen") från Slussen till Skeppsholmen, även om tyvärr stoppet vid Fotografiska är indraget.
Svar från RHelena 2013-04-04 22:38
Hmm, det blir trångt med alla fotografiska aktiviteter... När ska Fontcubertas bilder bort från Fotografins hus? Hittar uppgiften om när vernissagen var men inte slutdatumet för utställningen. Förhoppningsvis hinner jag dit en annan gång, kommer ju till Sthlm lite då och då pga olika orsaker.
elgenper 2013-04-05 11:13
Enligt deras utskick så hänger den t o m 1 juni, så visst finns det tid. Att ni inte hinner två utställningar utöver Fotografiskas mastiga, det förstår jag, men ville skylta för valfriheten....;-)

I vart fall: missa INTE Anna Claréns bilder på Fotografiska i hänförelsen över HCB!

Ha det kul! Tråkigt att missa chansen att träffa Uppsalagänget...
Svar från RHelena 2013-04-05 21:49
Det var bra att du flaggade för Fotografins hus och utställningen där. Kommer definitivt att ta mig dit, om inte i morgon så en annan dag!
Uppsalagänget ses igen om en månad så anslut då, det är faktiskt lika nära från Stockholm till Uppsala som tvärtom, även om många stockholmare tror något annat.... (Har bott i Sthlm och på den tiden var jag bland dem som förfasade sig över hur en kollega orkade åka fr Ua till jobbet i Sthlm varje dag... idag vet jag att det är inget konstigt.)
Ska bli kul, jag kommer!
Ewa
Svar från RHelena 2013-04-05 21:50
Damträff + någon herre, det blir bra!
Tror inte jag hinner
Prioriterar Hantverkshuset på Ekerö och Anna-Lena Forsmans utställning.
Svar från RHelena 2013-04-05 21:59
Obs du såg väl att man hinner med båda två... ;-)
Hur som, om en månad är det dags igen, med stor sannolikhet i Uppsala igen!
begust 2013-04-05 22:10
Jo det kan man, men...
tänkte käka lunch därute någonstans med min fru, samt Björn Björnson och hans fru
Svar från RHelena 2013-04-06 20:39
Jag förstår... Förmodligen har ni haft det riktigt trevligt denna fantastiskt fina lördag!
Ansluter mig gärna till damträffen i morgon. Skall bli kul med en massa tjejer för en gångs skull! Äppelträden kan vänta...
Hälsningar Ylva
Svar från RHelena 2013-04-06 20:38
Det var kul att träffas!