Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Fotofika var det och lite mer därtill

Ett antal personer har rapporterar lite av varje från Dagnys fotofika. Därför avser jag att inte bli så yvig i min rapportering. Ni vet var vi var idag och vet ni inte det så ser ni det nu.

 

Tornet väntar!

 

 Men i begynnelsen var det först väntan; de som väntar något på något gott...  Per "Otten" bör vara på gång...

 

          

Han har hittat oss och vi landar i Tornets fikarum. Bakgrund: Pers foto som fondvägg. Det blev kaffe med dopp förstås.

 

 

De fotografiska tillbehören plockas fram.

 

Övningarna startas så smått.

 

För att accelerera vidare...

 

De sedan tidigare inövade trixen sitter i.

 

Här Per "Otten" med ytterligare en av sina bilder. Det bidde en dubbelskugga här, en är Pers, en är "min".

 

Ute på en av terrasserna i Tornet, denna var den lilla av dem.

 

Fotofika utan skratt är inget fotofika.

 

Vi såg några plan. Detta verkar alltid stå här, åtminstone varje gång jag är på Arlanda. En atrapp?

 

Ett plan lyfte.

 

Ett annat landade.

 

Ytterligare ett plan var i luften. Fast det var inne och då var vi också redan inne.

 

Skoj var ju ordet!

 

Undervisningen startar och den dokumenteras noga, antingen i minnet eller fotografiskt eller båda delarna.

 

 

 

Att planera in rätt plan till rätt gate är viktigt ur säkerhetssynpunkt.

 

Ute i det fria igen.

 

Vi är så nöjda!

  

 

Vi som var på plats. Affe, Anna, Bert-Ola, Christer, Lena, Martin, Roger, Tobbe, och inte minst PER "OTTEN" som välkomnade fikagänget på sin arbetsplats idag. TACK!  

Förresten var jag också där och så här i efterhand kommer jag på att tre av tio närvarande körde med Pentax! Inte illa!

                                                                     OBS OBS OBS!!!                                                  

OBS OBS OBS!!!                     JAN-OLOF VAR OCKSÅ MED!                      OBS OBS OBS!!!

 

 

 

Inlagt 2012-01-08 00:53 | Läst 2643 ggr. | Permalink

"Vilken härlig kavalkad av bilder! Du var verkligen flitig med din Pentax. Uppe i tornet kändes min lilla NEX-5N som en miniatyr och det blev för min del inte så många bilder. Jag hoppas att ni fick en trevlig eftermiddag på Fotografiska sedan. /Torbjörn"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad spånnande få träffa dina fotokompisar. Kan förstå hur mysigt ni haft det i dag. Massmedia hade i går hade mycket om ASIEN planet Det måste var stort de som arbetar är som små myror där de går.
Sov nu gott.
Gun-Inger som sitter i sängen och skriver.

Skulle egentligen så SVTplay så ville jag kolla min Blogg först.
Vet inte var jag fick det ifrån att skriva om Kalmar.
Svar från RHelena 2012-01-08 14:32
Det är spännande med fotofolk! Flyget har verkligen varit på tapeten på den senaste tiden och vi i fikagänget har bidragit nu till att haussa upp det hela. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att se världens största flygplan på plats, den flög ju sin väg dagen innan, men Per O har nog rejält med bilder om den!
Gun-Inger Arvidsson 2012-01-08 18:58
Du har tagit sådana bilder som jag tycker så mycket om. Bilder som är dokumentära som det går läsa ur så mycket redan om några år. Kläder ändrar sig. Miljön med mera. Rätt som det är bygger de väl om där också.

Jag gjorde en B-logg med bilder som helt saknar värde. Sedan tog jag bort den för bilderna blev för stora. Den handlar om Kalmar Konstmuseum.
Du som kan det här med bilder varför kan jag plötsligt inte göra dessa mindre i själva B-loggen. Det har gått så perfekt
tidigare.

Ha det bra i veckan
Gun-Inger
Skojigt att få se det här persongalleriet!
Svar från RHelena 2012-01-08 14:33
Gamla och nya nunor.... Fast du sitter så långt borta så känner du oss ganska väl vid det här laget. Och inte bara du...
Himla kul att se dina fina bilder Rauni =)
Det känns onödigt för mig att fota människor (inte bara för att jag är usel på det) utan även för att jag vet att många andra som bla du är så jädra duktiga på det =)
Gillar verkligen tredje bilden med herrarna och Ottens fina tapet i bakgrunden, den är kul. Humoristisk och bra fångat.
Toppeninlägg =)
Svar från RHelena 2012-01-08 14:41
Tack Lena! Att fota folk är roligt, men mentalt lite svårt ibland...än mer om man funderar på att publicera några av bilderna. Känns som ett förtroende att förvalta när man fotar människor, både när de vet att man fotograferar och när det inte vet om det.
Vilken härlig kavalkad av bilder! Du var verkligen flitig med din Pentax. Uppe i tornet kändes min lilla NEX-5N som en miniatyr och det blev för min del inte så många bilder. Jag hoppas att ni fick en trevlig eftermiddag på Fotografiska sedan.

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-01-08 14:45
Tack tack! Trots att du tog få bilder hade du garanterat nöje av besöket ändå. Kameran är inte allt. Du kanske rentutav UPPLEVDE mer än vi andra...
Fotografiska med vänner blev en fin upplevelse. Det blev mat med god dryck också så min dag blev hur perfekt som helst!
Underbara bilder, den på Tobbe är ju toppen.
Svar från RHelena 2012-01-08 14:45
Tack! Och dagen var toppen, tack för det!
Vilket reportage, tror du fångat allt på denna träff. Hade du en 24 rulle i din Pentax :-)

mvh
En av de tre
Svar från RHelena 2012-01-08 14:46
Jo du.... mer kommer! :-D
Var det bara Lena och jag som försvarade Canons färger? Alf och Martin är ju Nikonister vet jag...Alf är SONY-man.
ztenlund 2012-01-08 12:00
Du menar nog Roger och Martin. :)
Christer hade nog både en Nikon DSLR och en Canonkompakt med sig tror jag.

Både Alf och Tobbe kör Sony, så det var nog ovanligt jämn fördelning mellan märkena. Jan-Olof kör Olympus/Panasonic m4/3, fast jag tror att han har någon Canon också?
janolof 2012-01-08 12:49
Min Canon var kvar hemma, den går inte ner i jack-fickan!
Härlig bildserie, som alltid, Rauni! Håller med Lena om att du är en av de som är så duktiga på att fotografera människor! Dock är jag lite nyfiken på hur den lilla söta hunden blev på bild...? Har uppdaterat mitt 'Fotofika'-album med några fler folk-bilder.
Om jag inte minns helt fel, från mina Arlanda-dagar, brukar Thaiplanet landa vid 6-tiden på morgonen. Men, det kan säkert ha ändrats!
/Anna
Svar från RHelena 2012-01-08 14:56
Oj, vad ska säga...annat än tack! Den lilla "sötfula" hunden blev ok, men matte kanske skulle inte bli glad för sin min. Kanske använder jag bilden någon gång i någon hundbildskavalkad för jag samlar på mig bilder på folk med sina hundar. Ett ganska trevligt inofficiellt projekt för alla är så stolta att få visa upp sina älsklingar.
Ska kolla dina bilder strax! Visste inte att du hade ett förflutet på Arlanda också...
Jag kan intyga att Thaiplanet inte är någon atrapp eftersom jag var kvar längre. När jag passerade lämpligt fönster höll de på att avisa. Avgångstid var 13:40. Den var nog några minuter sen så pushback var lite efter angiven tid.

Trevlig bildserie, fast det var väldigt vilken linslus jag verkade ha blivit nu då. ;)
Jag måste ge pluspoäng till Jan-Olof för den årstidsmässiga ansiktsutstyrseln. Han brukar ju ha skägg, men igår var det osedvanligt tomte- och isoleringsmässigt . :) Just isoleringen kom nog väl till pass ute på balkongerna. Sätter man upp en hög pinne mitt i ett platt landskap kan man inte räkna med att det är helt vindstilla just någon gång.
Svar från RHelena 2012-01-08 15:03
Aha, då behöver jag inte misstänka lurendrejeri på Arlanda.
Linslusar är vi allihopa.... Misstänker att några av oss har lite svårt att hantera just denna del av verkligheten, dvs att man själv träder fram ur de fotografiska skuggorna på ett sätt som vi inte är vana vid... Tänk som jag: äsch, man får bjussa på det...!
Jan-Olof glömde jag bort på listan! Det var nog för att jag var så sysselsatt med att inte döpa om honom till något annat än vad han heter.... Visst, ett rejält skägg hade varit till gagn där upp i tornet. Fast jag frös mest om fingrarna ändå... Roger hade bra tips om speciella fotohandskar förresten.
ztenlund 2012-01-08 15:49
Ja, det är klart att man får bjuda på det... Fast det är ju inte alltid som man tycker att det ser så vackert ut för det ändå. Å andra sidan kan det ju bero på råmaterialet till bilden så att säga. :o)

Handskar är väl ett eget kapitel. Jag tycker det är svårt att hitta något som både fungerar att manövrera kameran med och som är någorlunda varma. Värmehållning och tjocklek står i motsats till manövrerbarhet... Om det bara blåser så behöver de ju förstås inte vara särsskilt tjocka eftersom vinden är värst då.
Svar från RHelena 2012-01-08 18:45
Skrev just tillbaka till Lena E, som svar på hennes kommentar, om "ångesten" att publicera bilder på fotofikavänner - läs... Råmaterialet brukar det aldrig vara fel på förresten, men däremot så brukar ju "frysta" miner i sig vara ett knepigt kapitel i foton. Och sedan är det det där med att man knappt någonsin känner igen sig själv i andras foton... Vad kan det bero på? :-)

De där fotohandskarna hade en "lucka" på fingret, den kunde man öppna vid behov, typ. ÖB hade sådana, men det var ett tag sedan. En affärsidé för någon att återuppta produktionen?
Så himla fina LEVANDE bilder!

Mvh Lena
Svar från RHelena 2012-01-08 18:38
Oj, tycker du det...? :-) Själv är man ganska hemmablind och självkritisk och man funderar om borde man publicera dessa för kvaliteten är ju inte toppen och hoppas alla är nöjda med sin ansiktsuttryck och hoppas ingen tar illa vid sig och.... Det är så mycket om och men när man publicerar fotofikabilder, du kan inte ana... Det är mycket värre faktiskt än publicera vad som helst annars!
Tack Lena för dina ord!
Otten 2012-01-08 18:47
Håller med, kanon!
Lena Eriksson 2012-01-08 19:28
:) Jo, jag inte bara anar - jag vet...vi har ju haft fotofika här också...och, alltid fastnar man någon stans, i någons kamera...
Men jag tycker personligen att är man fotograf och fotar andra, så får man faktiskt tåla att bli fotad själv...ta och ge...