Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Dagnys fotofika idag

Det blev ett fotofika med Dagnys kärngäng idag! Det är många fler som tillhör kärngänget, men lastbilsmek, snöyra, klocka som inte är "med en", allmän morgonsömnighet osv satte stopp för ett antal fotonördar. Det ledde till att det blev lite extra pratigt - alla med alla - vilket i vanliga fall inte är lika enkelt när vi blir många fler. Temat "motor" då? Visst, den avhandlades förstås via ett antal circulerande bilder samt en fotobok.

 

Så här såg det ut i Uppsala vid tidpunkten för fotofikat...

Detta inlägg är nr 2 för dagen för min del och nr 301 sedan jag startade mitt FS-fotoblogg i september 2010. Flaggade lite försiktigt i förra inlägget för att jag firade med det dåvarande inlägget, men de förväntade reaktionerna i form av ovationer och gratulationer uteblev....Eller var det ingen som orkade räkna... Numera ligger jag ju inte bland de halvflitiga bloggarna och då får man inte siffran serverad sådär utan vidare.  Nåjaa, i och för sig tycker jag nog att 300 inlägg inte är direkt något att glädjas åt, jag hade nog kunnat använda den nerlagda tiden på bloggfoton och -skriverier till något mycket nyttigare och vettigare!!! Men vad skulle det varit...? ;-)

Jamen rapporten från fotofikat då?! Här kommer den, men först: nästa fotofika beräknas till den första lördagen i maj och platsen är Broströms kafé om inget annat meddelas närmare högtidsdagen. Men OBS! klockslaget ändras till kl 11.00, på prov, efter många påstötningar från när och fjärran!

 

Vårt gäng är rätt "modernt", dvs mobiltelefoner och fotandet med dem accepteras fullt ut, det tycker i alla fall Per och Johan.

 

Bert-Ola håller klart med!

 

Men, se där är vi ju! Skärmen på Johans Samsung är rejält stor.

 

Han mittemot mig var ett lämplig fotoobjekt.

 

Torbjörn satt lite knepigare till. Här är han försjunken i Pers fina fotobok om Arlanda.

 

Ett antal gammaldags foton i pappersformat gick också runt. Fast Per verkar lite konfunderad; den här känner jag igen, snodd från mig? Måste kollas!

 

Bert-Olas kamera är fin. Tror inte att han tog några makrobilder på oss för att stacka ihop oss till några otäcka monsterkryp...

 

Lena är sanslöst road av mina "motorbilder".

 

Men Pers bok om Arlanda var verkligen något att imponeras över! Det fanns några bekanta medverkande statister med i boken, de uppträdde i bilderna mestadels som "dagisbarn" i färgglada västar för att inte försvinna så lätt från förmyndarens övervakande blick.

 

 

Om du vill se några av de foton som Per hade i sin bok så kolla hans blogginlägg här . Andra bilder hittar du i hans album, åtminstone många av dem, tror jag. 

Obs! Alla bilderna i inlägget är tagna med Pentax K7.

 

 

 

Inlagt 2012-04-14 16:01 | Läst 4201 ggr. | Permalink

"Fina bilder, tror jag gillar 1 och 9 bäst."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ååh, fattade inte vinken, Grattis till 300!!! Om inte annat så är det en orsak till att fira med bubbel, lördag och allt! :-) Fina och lugna bilder, den softa på Lena gillar jag mest idag. Har du kört igenom de andra i samma filter i efterhand?
//Ewa

P.S. Kl. 11:00 låter som en bra tid för oss som gärna stannar i drömmarna rike lite längre.
Svar från RHelena 2012-04-14 17:34
Tack Ewa! Fick överge taktiken med att vara lite försiktig och bli framfusig i stället och då går budskapet fram...! ;-) Förslaget om bubbel var inte dum!
Körde alla bilderna genom Pixlr-o-matic med lite diverse grejer (utom den första med snöfallet), sedan blev det lite handpåläggning i PSE. I en av bilderna dock tvärtom - först PSE och sedan Pixlr-o-matic. Det är klart; bildkvaliteten försämras ju av att man mal bilderna genom två program, särskilt om man utgår från jpeg som nu blev fallet för alla bilder utom en. Men nöjet att leka är svår att stå emot även om risken finns att bli betraktad som oseriös och respektlös...
Obs några av oss närvarande i dag gnällde också över den tidiga träfftiden så vi får se vad de morgonpigga tycker om en ny tid framöver.
Ewa Kirjavainen 2012-04-15 13:47
Aha tänkte väl det, roligt att se andras mer subtila resultat av programmet. Varken oseriöst eller respektlöst tycker jag. :-)
Fina bilder, tror jag gillar 1 och 9 bäst.
Svar från RHelena 2012-04-14 21:39
Bilden på glada Lena är den tekniska sätt den sämsta i original bland alla dessa bilder, men jag har valt att riktigt vräka mig i att öka på oskärpan just i denna bild. Lena ser så härligt glad ut i bilden så det är egentligen tack vare henne som jag tordes lägga ut bilden!
Tack Per!
Tack för ett trevligt fotofika Rauni. Nej ni behöver inte vara oroliga, ni blir inte stackade. :-)
Det blev dåligt med bilder idag för min del, skulle försöka mig på lite gatubilder på väg hem. Men vädret fick mig att hoppa på bussen ganska tidigt

//Bert-Ola
Svar från RHelena 2012-04-14 21:41
Tack själv! Har inte sett någon pormaskfotograf med stackkingprojekt ännu, men du kan kanske bli den första och bli en riktig trendsättare?! Tack och lov inte denna gång...
Förstås precis varför det inte blev så mycket gatufotografi idag!
GRATTIS till 300. :-) Sedan jag började med DB har mina rasat upp till över 400, men det blir ju nästan som fusk eftersom vissa inlägg bara är en snabb IPHONE bild och du faktiskt alltid skriver nått tänkvärt till dina inlägg. Bra jobbat. Jag bjuder på kaffe nästa fika :-)
Svar från RHelena 2012-04-14 21:46
Tack ska du ha, Per! Fast som sagt, nog hade jag kanske kunnat ägna tiden åt något vettigare! De senaste månaderna har det inte blivit så mycket skrivet för min del heller, mest pga tidsbrist, men lite befriande har det blivit samtidigt för jag har också njutit av att inte vara så "flitig". Du har varit väldigt flitig med ditt "en bild varje dag"-projekt; när du kommer i hamn så blir det något att fira det absolut! Ingen tvekan att du kommer i hamn!
Tack för trevligt fika :)
Jag tvärgillar att sitta och lyssna på era berättelser.
Kram Lena
Svar från RHelena 2012-04-15 21:28
Tack själv! Tyckte mig höra din röst också... Du är minst lika intressant att höra på som alla andra! Kram!
Trevlig bildkavalkad och när jag nu tittar på din första bild så ser jag likheten med den jag tog. Den orakade gubben på den sjätte bilden upptäckt jag aldrig ;).

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-04-15 21:39
Tack snälla! Våra bilder var rätt lika och det kändes som våra tankar var rätt lika... "Hu, ditåt ska man kliva, utåt snålblåsten och snöyran.... :-("
Den orakade var som babushkan i din fikarapport... jag såg inte henne heller förrän i bilderna...
(Att vara orakad var helt i sin ordning, vår fikatid har ju varit så tidig.)
Åh, där hade jag ju gärna varit med! Ser trevligt ut, som vanligt. :) Inte så trevligt väder, dock, där var det bättre i Linköping. :) Bilden på Lena är hur härlig som helst, bild 9.
Grattis i efterskott till bloggjubeleumet! :)
/Anna
Svar från RHelena 2012-04-20 18:37
Det blir en nästa gång! Och det ganska snart...! Jag ska höra vad Lena själv tycker om nian, den gillar jag också. Vi fotonördar är lite nojiga, INGEN verkar vara så pigg på att själv figurera på någon bild, det liksom strider mot den "fotografiska själen" som bor i oss....
Tack Anna för dina fina ord!