Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Dagnys - de små kamerornas högtidsstund!

Våren har anlänt och allt färre har tid över för att ansluta till Dagnys fotofika. Det ska väl påtas i trädgårdar? Putsas och vaxas på båtar? Spatseras och spankuleras med kameran ute i naturen i stället? Per skyllde på sonens 18-årsdag och Lena hade något annat för sig. Vad andra sysslade med har jag ingen koll på och ska väl inte ha det heller... Själva skulle vi sjösätta båten idag, men sköt upp den för fotofikats skull! Eller njaa, uppskjuten blev den, men av helt andra skäl.

En trevlig fikastund fick vi även denna gång, med intressanta människor! Vi var nu ungefär lika många  som förra gången, dvs: från sex personer förra gången utökades nu antalet till sex och "halv" personer denna gång. Samtal med alla blir möjliga i den lilla gruppen. Alla är naturligtvis garanterat fotointresserade vilket är upplyftande att få uppleva varje gång. 

 

Anna och Anders; ett bekant och ett nytt ansikte. 

 

Ewa till vänster, bekant sedan tidigare från Dagnys på Fotografiska.

 

Fröderberg Jr ("½ person") och Magnus. I fäders spår ska det vandras. Själv passade jag på att pumpa Magnus på värdefull information. Säger inte vad! Tiden visar hur det blir, men visst lät han trovärdig och övertygande... ;-)

 

Jan-Olof - en trotjänare i sammanhanget.

 

 Anders har sagt flera gånger om att han kommer till fikat; äntligen blev det av!

 

Inga stora kameror så långt ögat når - här lilla Leica och lilla Olympus.


"Nu tror jag nog att du försöker lura mig... Menar du att du använde den där?" -  Magnus till Jan-Olof.


Juniordeltagaren har tagit fram paddan. Ewa blir mäkta intresserad och glömmer bort den outhärdliga pollensäsongen. Paddan kan väl också betecknas som en "liten" kamera, med lite fantasi när man tolkar ordet "liten"?


Och eftersom paddan åkte fram så kan väl vi vuxna få leka lite också. HTC Flyer studeras här. Den är bättre än iPad, anser jag fullständigt opartiskt. Den är förstås också en kamera, mindre än paddan.

 

Leklusten får somliga deltagare (Ewa och junioren) att dyka under bordet, snudd på.

 

Nej, nu är det dags för iPhone! Strunt i Leicor, paddor och annat!

 

Och de stora hänger på trenden... Här är det Anna som kollar några av de tagna bilderna.

 

Deklarerade klart och tydligt att hälsoskäl tvingar mig till avhållsamhet från PSE (och FS). Muskler och nerver i armen gillar inte redigeringsjobbet i vilka mängder som helst och då ligger bloggandet också i träda till viss del.  Funderar rent utav att bli analog på riktigt igen. Men ett litet undantag från avhållsamheten blev det i och med detta inlägg och här tog jag ut svängarna lite mer. Butikerna runt fiket är helt underbara!

 

 

Som vanligt blev det några trevliga timmar med Dagny-gänget igen, lite fler än jag hade tid med egentligen, men vad gör man när det är trivsamt!

Något att tänka för framtida fikor på Broströms; tidpunkten kring 10 är idealisk om vi vill välja bord, kl 11 tager man vad som bjuds eftersom fler än Dagnys gäng är sugna på kaffe. Den här gången fick vi vårt ursprungliga runda bord som möjliggör samtal mellan alla, inte helt fel!

Nästa Dagnys förresten, den kan komma att anta en lite annorlunda form! Info kommer senare!

 

 

Inlagt 2012-05-05 22:13 | Läst 1585 ggr. | Permalink

"Härlig bildkavalkad! :) Och, tack för samtalet efteråt. Finns några bilder mapp 'fotofika', bara herrar denna gång dock. /Anna"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snygga bilder! Sällan har jag sett så många bilder av mig själv där där jag inte ser jättetjock ut (vilket jag är) :)

Du behöver ingen ny kamera för att ta bra bilder. Däremot skulle en ny kamera med bättre sensor (K-5) möjligen kunna hjälpa dig att göra bra bilder bättre :)

Det var trevligt att träffas och jag ämnar fika med Dagnygänget igen :)

P.s. Junioren utan skägg heter Ossian. Han blir nog skäiggig så småningom han också :)
Svar från RHelena 2012-05-06 09:49
Tack Anders! Roligt att få träffa dig! Och du, det där med tjock och tjock - allt är relativt. Misstänker dock att jag väger något mindre än du.
Det grämer mig lite att jag inte väntade in den då inkommande K-5:an, i stället blev det ju K-7. Men det var bråttom (skulle ut på en resa och ville ha en ny kamera med), därtill kändes prisskillnaden obefogad stor med tanke på att kamerorna var mycket lika, bortsett då från ISO-egenskaperna. Och så är det ju, ingen av oss behöver väl nya kameror någonsin egentligen, men det är något med det där ha-begäret och att få testa något helt annat...
Junioren hade jag bra koll på, men inte hans namn!
Åh det händer varje gång... Man läser bloggarna från Dagnys fikat som man missat och vill va meeee :)
Jag hade fullspäckat schema.
Nästa gång ska jag inte missa.
Toppenfina bilder som visar hur trevligt ni hade det :)
Kram
Svar från RHelena 2012-05-06 09:51
Tackar och bugar!
Du var efterlängtad! Men nästa gång så...!
Kram på dig du med!
Trevligt att råkas. Det kanske blir fler gånger. Vi gick och kollade in Gustav Vasa efteråt i Domkyrkan. Ossian tyckte att det var väldigt spännande.
Svar från RHelena 2012-05-06 12:03
Tack detsamma! Dagnys överlever säkerligen till nästa "termin" också så det är bara att dyka upp fler gånger! Det blir minst en träff till innan sommaren tar vid och för den gången planeras en annan variant av "fika", vilket jag kanske nämnde innan ni gick. Gustav Vasa i Domkyrkan var föhoppningsvis spännande för fler än junioren Ossian!
Härlig bildkavalkad! :)
Och, tack för samtalet efteråt. Finns några bilder mapp 'fotofika', bara herrar denna gång dock.
/Anna
Svar från RHelena 2012-05-06 12:09
Roligt att du gillar bilderna! Ja, vi hade ett fint samtal, tack själv!
Ska kolla din mapp strax!
Tack för fikat, det var så himla trevligt igår! Din smidiga Pentax tar ju urbra bilder ... fast egentligen menar jag ju att det är fotografen som gör det, inte kameran. :-) Hoppas du får en härlig och fin söndag!
Svar från RHelena 2012-05-06 12:22
Tack själv! Ja, jag är ju jättenöjd med min K-7 och framförallt detta objektiv, en 35 mm:are. Fast K-5 eller något annat hägrar tack vare bättre ISO-egenskaper.... Magnus talade sig varm för K-5 så vi får väl se.
"Alla" säger att det är fotografen som gör bilderna, men ändå strävar många efter "bättre" och dyrare kameror. Visst är det lustigt?
Min söndag har hittils medfört jobb i föreningen, vi har haft en s.k. städdag. Vi var så många att det blev mycket av "stå still och snacka", men vädret var för kallt för det, fryser nu.. Ha en bra dag!