Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Rapport från Dagnys foto-AW

Onödigt att säga kanske, men dagens/eftermiddagens/kvällens after work med Dagny-gänget var mycket lyckad! Fattas bara annat!

.

På vägen till stationsrestaurangen. Kan inte låta bli att fota dessa busskurar och vad som försiggår bakom dem när helst jag passerar. Gatufoto...?

Ett glatt gäng som valde att sitta vid spåren även om vädret var strålande. Det var kanske för att få uppleva Orient Express-stämningen (se mitt förra inlägg). Nikos, Anna, Peter (som var ny i sällskapet), Monica, Nick (som hade ansträngt sig lite extra för att vara med), och så jag förstås. Jag hade med mig min Pentax K7 med 35 mm, men just den brännvidden lämpade sig inte särskilt väl för fotandet här. Bara 13 exponeringar blev det. Alla vet ju att man får högst EN bra bild på 100 st (eller något ditåt) och därför blev det ingen bra bild alls nu med Pentax! ;-) Bilderna nedan är tagna med Nokia N808. (Blev inte så många bilder tagna med den heller, bara dessa fem, men låt gå...)

.

.

.

.

Fotokompisarna fick kolla på bilden nedan (tagen tidigare på eftermiddagen med N808) och fundera på varför jag ville ta den och varför den fungerar som gatufoto enligt min mening, trots "ryggar" och "fel" kamera och alla andra möjliga "fel". Ledtråd: Kungahuset. Förförståelse... (läs vidare om hermeneutik om du vill). Obs! Skylten och den röda färgen på jackan har inget att göra med det vad jag såg...

Bilden har ingen koppling till ämnena vi diskuterade, bl.a. gatufoto, bildkritik...

Detta var allt för denna gång! Tack ni som var på plats! På återseende, allesammans, även absent friends - ni var saknade!

PS. Ingen annan bloggare var närvarande så det är osannolikt att det blir någon mer rapportering i bloggosfären. Kolla dock Annas bilder, hon brukar ibland lägga upp något från Dagny-träffarna. DS.

.

Inlagt 2013-08-16 23:02 | Läst 1974 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tack för en trevlig kväll med fotoprat!
Svar från RHelena 2013-08-17 06:04
Tack själv!
Jag förstår.... Kungen och Drottningen ska tvätta sin bil i Uppsala.... Ett tydligt budskap!! :) Och det ser ut som att alla fotograferade slut på sin film så vid tillfäller kommer jag att kroka på detta Gatufotografiska sällskap... Fast det känns ju lite nedlåtande att åka tåg till ett gatufotomöte... Ett möte med fot o prat!! :) /Bättre två hjul på gatan än fyra på trattoaren... Livets gång, så att säga... //PeterL
Svar från RHelena 2013-08-17 06:14
Du är på rätt spår... Fast det känns nog som det skulle behövas ett ledtråd till: Madeleine (sessan alltså). Detta är nog till en stor hjälp, ev för stor till och med...
Kanske kunde gänget döpas om till Gatufotografiskt sällskap, men det var ingen närvarande som erkände sig vara gatufotograf så jag är lite osäker. ;-) Dock har vi ibland haft med personer som passar inom epitetet gatufoto, vore ju kul få besök av fler sådana då ämnet gatufoto är nästan alltid aktuellt!
Det går alldeles utmärkt att åka tåg till Dagnys även om pratet skulle urarta till gatufotomöte! :-)