Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Filmgänget kollar Norrköping - efterskörd

Här kommer en efterskörd till "Filmgänget kollar Norrköping I, II och III" (29 och  30 april samt 1 maj 2021). Deltagaren Lars-Erik hörde av sig med en bild han tagit! Och så hade jag själv några bilder kvar att visa.

Här står filmgänget på en brygga över Strömmen. Jag själv till höger med kameran i urtvättad Konsumkasse. Foto © Lars-Erik Johansson.

Sen fortsatte vi upp genom Industrilandskapet, över en bro uppe vid fängelset, och tillbaka ner mot centrala stan. Där kom vi förbi en bykplats i Strömmen. Av bykplatsen syntes inget särskilt, men trappan ner från bebyggelsen på Nordantill finns kvar.

Bykartrappan där kärringarna släpade sig ner med tvättkorgar och släpade sig upp med tvättade kläder och tvättade lakan. (Ber om ursäkt på förhand om någon läsare tar illa upp av detta språkbruk. Det återger hur det kunde låta förr i tiden, då folk inte alltid förstod att uttrycka sig tillbörligt. Alla borde sagt "de som utförde tvättarbetet".)

Här en f d brandvägg som fått ett jättelyft med nya utanpåliggande fönster. Byggfirman Sefab har byggt om huset från gummiverkstad till nytt eget kontor.

Här togs brödsäden in till Stålboms Kvarn. Plåtarna i gatan lyftes bort och lastbilar med tippflak tippade ner säden f v b till malning.

Mäster Påvels gränd. I filmgänget finns dom som själva sett hur säd tippades ner i hålet i gatan.

Lite frusna tog vi oss vidare till en utesittning  på Tinas Café och Sånt i Knäppingsborg. Vi var vaccinerade, men följde reglerna om antal vid bord och den där tråkiga distansen. Tina höll med sittdynor av fårskinn och filtar att värma sig med, gott kaffe och gott kaffebröd. Och  landgångar för dem som behövde ett rejält kaloritillskott.

Inlagt 2021-05-21 21:13 | Läst 577 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Intressanta bilder och trevlig tillhörande text. Bilden och historien om Bykartrappan gillar jag. Börjar man titta sig omkring i en stad finns det mer trappor av olika slag än vad man första kanske tror.

Hälsningar Jörgen