Björn o jag på Vetekornet
Björn och jag träffades på Vetekornet idag, ett alldeles utmärkt ställe. Eftersom klockan närmade sig lunchtid passade vi på att äta en lättlunch. Jag var förståndig och valde spenatsoppa, Björn kunde inte låta bli pannkaka och hallonsylt, det var alldeles för länge sen. Björn har dokumenterat tillfället med sitt 14mm (ja, fjorton millimeter) objektiv sin blogg.
Bland mycket annat tog vi upp tillfällen då personer kommit med i nån blogg och hört av sig och bett om att få sina bilder borttagna. Både Björn och jag har gått med på det, de som hör av sig har säkert haft större motivation för att slippa vara med än vi som fotografer att ha bilderna kvar på webben.
Jag hade med mig ett tämligen nyinköpt veteranobjektiv. Pentax FA 100mm 2,8 Macro. Det är kul att jobba med och kan nog funka som porträttobjektiv. Den här gången blev det så här:
Jag förstår dig, spenatsoppa är jättegott! :-)
Hälsningar Halina
Kör det gärna med stekt fisk och kokt ägg ;)
HaD/Gunte..
Spenat är en fantastisk grönsak som erbjuder en mängd hälsofördelar. Här är några anledningar till varför du bör inkludera spenat i din kost:
Bra för minnet: Spenat innehåller mineraler som folsyra, vitamin A, B6 och C, samt antioxidanter som hjälper till att bevara de neurala och kognitiva funktionerna. Dess höga kaliuminnehåll främjar också blodflödet till hjärnan, vilket förbättrar minnet och koncentrationen1.
Stödjer din syn: Spenat är rikt på betakaroten, lutein och xanten, antioxidanter som gynnar ögonhälsan. Vitamin A i spenat kan hjälpa till att behandla kliande ögon, inflammation och allergirelaterad irritation1.
Muskeltoning: Om du vill gå ned i vikt och undvika hängig hud, bör du inkludera spenat i din kost. Spenat innehåller C0-Q102, en antioxidant som stärker musklerna genom att förse dem med syrerikt blod och mineraler1.
Förebygger osteoporos: Spenat är en utmärkt källa till vitamin K, som hjälper kroppen att behålla kalcium i benen. Det stärker skelettet och bidrar till hälsosamma tänder och naglar1.
Jisses! Jag fortsätter välja spenat. Och det där med kalium ----- jag har använt Seltin i st f vanligt salt många år. Ibland svårt att få tag på men troligen värt besväret. 50% natrium, 50% kalium.
Hälsningar Lena
Att spenat lär ska vara nyttigt visste jag men enligt Bing är grönsaken jättenyttig! Se svaret till Gunte.