Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Några bilder till från Dagnys fotofika... Men J-O; finns han?

I min första Arlanda-rapportering från fotofikat glömde jag honom. Därför tillägnas detta inlägg till Jan-Olof! Förutsatt att han finns, på riktigt.... 

Jag räknade upp alla närvarande. Trodde jag. Men Jan-Olof försvann. Han är annars den som jag brukar döpa om till något annat. Till Per-Olof. Till Lars-Olof. Alla tre till och med så att han förekommer i tredubbel skepnad i samma inlägg! Därför måste jag kolla namnet extra noga för att det inte ska bli fel. Och därför glömdes han bort, på grund av den där extrakollen jag skulle göra... Vid detta fotofika på Arlanda erbjöd Jan-Olof mig dessutom nya namnvarianter som han är van vid att bli kallad med, tack vare efternamnet (Åkerlund). Kanske kunde jag få användning för någon av dem? :-) Jan-Åke förstås. Lars-Åke är ju fint. Per-Åke kanske skulle passa? Tänk, jag har nog inte varit tillräckligt fantasifull eftersom jag hade missat dessa ytterligare "dubbelgångare".

Hur som helst kom jag att fundera på detta hur en skäggig vuxen man kan bara försvinna så där. Ni känner ju jultomten. Han finns och ändå inte. Alltså, finns jultomten på riktigt? Osökt kommer man in på frågan: Finns Jan-Olof? På riktigt? Den jag träffade på fotofikat på Arlanda, fanns han verkligen? Av bildbevisen från tillfället ser det ut som han fanns då i alla fall, för att senare försvinna. Sedan dök han upp på ett fotofika på Twang. Är ganska säker på att jag såg det i rapporteringen därifrån. Alltså måste han nog finnas!

Och här kommer kanske de sista bilderna från mig från fotofikat på Arlanda / ESSA / Halmsjöns flygplats.  Tio av oss närvarande visade sig förresten vara FS-bloggare. Alla vi bloggare har försökt övertyga er om att vi var faktiskt på plats, alltså finns vi. Dessutom försökte vi mer eller mindre försynt uppmärksamma er om att vi tog fina bilder, eller njaa, vi tog bilder i alla fall. Ni hann kanske tröttna på alla bilderna? Ett par stycken av oss använde sin blogg för att försöka lirka in er till ett FS-album respektive till en extern blogg. Lyckades de?

Men den elfte närvarande, Anna, har ingen blogg. Hennes bilder finns att skåda i ett album , titta gärna där! I en av bilderna är förresten Jan-Olof med, han den skäggige till höger. Jamen, han finns! Den andre skäggige är Affe, på vänster kant. 

Om ni inte är alldeles less på Arlandabilder så finns det alltså några bilder till här. Men, det går att hoppa över också!

 

 Ljuset föll fint på Annas vackra fläta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina andra blogginlägg i ämnet är här och där ....

 PS. Kanske någon av er undrar om Jan-Olof verkligen är med på att bli exponerad så här? Lugn, han är en hyvens karl, har kollat upp det... De övriga som syns på bilderna är Affe, Per och Anna. Roger och Christer figurerar i fotograferingstagen.

Den personal som jobbade i tornet och finns med i bilderna har gett ett medgivande till publiceringen. DS.

Sista undran; glömde jag någon...? Döpte jag om någon...?

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-01-13 23:02 | Läst 2020 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den här Jan-Olof du talar om, finns han verkligen, jag kan inte minnas att jag träffat honom på något fotofika, och jag såg honom inte på Arlanda heller...
Svar från RHelena 2012-01-13 23:13
Har en känsla av att han smög omkring i periferin, lite försynt och osynligt, ungefär som jag...
Möjligen tror jag mig ha identifierat Torbjörns baksida i bilderna ovan.

Jag ser att du fick med lite av snösvängen på Arlanda. Man är ju kända för att mer eller mindre vara världsmästare på det. Om jag minns rätt så har man, eller åtminstone hade, världens "fetaste" snöslunga på Arlanda. :) Din bild fick mig att tänka att de hade varit kul att lyckas ta några bilder på Arlandas snösväng i full sving (!). Kruxet är att man då ska åka dit när det är som sämst förutsättningar för just åkande... Än så länge har det dock inte ens funnit teoretiska förutsättningar för något sådant.
Svar från RHelena 2012-01-13 23:46
Vad bra om jag inte har missat något mer än Tobbes ryggtavla! Vi får väl se om vi kan få något "eländesväder" att fota i under denna vinter. Att ta sig till Arlanda är väl en sak under sådana väderförhållanden, att ta sig tillbaka kan vara mer osäkert kan man ju tro. Plågade mig själv en hel del med vinterfotografering i ordentlig kyla ett par vintrar sedan. Är lite osäker just nu om jag känner för dylikt i år även om möjligheter skulle ges. Håller tummarna för "dåligt" väder ändå, för din skull i alla fall!
Lätt svindlande vyer! De enda trafikledare jag sett i arbete har varit på en flygflottilj för många år sedan. Jösses vilken stress, där höll man sig i bakgrunden för att inte störa! Men det är helt klart att de har mer avancerad teknik som backar upp jobbet i dag, så kanske det är lite lugnare numer. Jag beundrar i alla fall de där flygledarna. Vilket ansvar, inget får göras fel. Det krävs nog en särskild personlighet för det jobbet.
Svar från RHelena 2012-01-14 23:57
Det sitter visst fler kategorier än flygledare i tornet, måste höra mig för med Per hur det var med alla. Ett sådant här besök ger minnsann ett inblick i vilket intrikat pussel det är att få ihop alla delarna på en flygplats för att allt ska fungera!
Har samma problem =) Varje gång jag bloggat om fotofikat så tänker jag på hur kombinationen av delnamn blir en helhet =)
Fina bilder och kul att se fler så här i efterhand.
Svar från RHelena 2012-01-15 00:00
Inte nog med att det är svårt att lägga namn på minnet, dessa dubbelnamn belastar minnet ytterligare och de är ju rätt vanliga i Sverige! Tack Lena! Ha det!
Fina bilder och underhållande text! Har själv ofta problem med dubbelnamn, de fastnar liksom inte riktigt.
Trevlig helg!
ewa
Svar från RHelena 2012-01-15 00:00
Tusen tack Ewa! Skönt att vi är fler virriga...!
Jo J-O är ofta i bakgrunden :-)) Däremot Christer är ju en riktigt lisnlus. Känner till de' eftersom vi är med i samma fotoklubb.
HA de' bäst//Kurre
Svar från RHelena 2012-01-15 00:01
Aha! Alltid bra med lite insideinformation så här i största hemlighet! Ha det!