Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Dagens Dagnys - några snabba...

Fotofika idag. Sven hade passerat Sthlm-Ua-området och låg inte som något hinder ens för 08:orna. Inte heller för en Västerås-bo.

.

Fika, såklart. Brunch egentligen.

.

Nästan alla samlade utom några som behövde sova ut och som därför dök upp i något senare skede. Ett 20-tal blev vi sammanlagt, ändå var några trotjänare borta. PS. Fingret där - jag vet att det inte är på riktigt! DS.

.

Vinterutstyrsel.

.

Den yngsta deltagaren på Dagnys någonsin (och det enda nya ansiktet denna gång)! Det ska böjas i tid, det gäller även på Ellens (som numera heter något annat), man har ju sett någon pyttedeltagare där också.

.

Lena H kommer säkerligen visa fler fågelbilder, hon ägnar sig åt både fisk och fågel inom foto och har lämnat det där mitt-i-mellan åt oss andra. Här mitt bidrag till kategorin fågel dock, en aspirant till fotofikat, tycktes det som.

.

Inlagt 2013-12-07 14:08 | Läst 1620 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för idag Rauni,
som vanligt levererar du några träffsäkra skott som sammanfattar fikat förträffligt. Snygg skata, du har anlag även för fågel. Nu ska jag gå igenom mina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från RHelena 2013-12-08 12:14
Tack själv och tack!
Visst hamnar en och annan fågel i min bildsamling, men inte så många fiskar däremot. Utgår ifrån att du har fler fiskar än fåglar i din bildsamling!
Haha =) Bengt är ju för rolig =)
Fina bilder och ett härligt gäng =)
Så roligt att träffa dig igen. Anders har tagit en bild på dig som är så sjukt vacker. Skulle jag vara dig hade jag förstorat den och hängt den hemma.
Kram Lena
Svar från RHelena 2013-12-08 12:21
Bengt skojar. Tror jag... ;-)
Har förstås sett Anders bilder, han är bra på porträtt! Du menar kanske bilden där jag försöker genom stint stirrande och med pekfingret få honom att inse att det finns annat man kan fota... Jag får höra efter om jag kan få originalbilden av honom! :-)
Utmärkt att du börjar blogga igen!
Tack Rauni,
Fina bilder jag trodde inte du fick med mitt finger :-)

men du vet ju att det var på skoj :-)
Svar från RHelena 2013-12-08 12:22
Jag är snabb du! Kul att ses!
Du fångade fågeln!! Jag satt ju bakom en bricka… :(
Många fina bilder! Och kul att ses, som vanligt. :)
/Anna
Svar från RHelena 2013-12-08 12:24
Jag satt bättre till och fick fågeln, tur att Nic hade flyttat sig tillfälligt för hade inte han gjort det så hade kanske fågeln inte satt sig där. Fönsterglaset var lite störande, men det gick bra då jag kunde beskära bort ett parti som glänste lite.
Trevlig träff, tack för sällskapet!
Fin serie bilder och riktigt roligt att åter få träffa er. Det var ju länge sedan sist.

Ha de gott
//Bert-Ola
Svar från RHelena 2013-12-08 12:26
Roligt att du håller kontakten med oss även om det är lite sporadiskt. Har en känsla av att du ändå har varit med på fikorna ganska många gånger totalt. Helt ok att göra som man vill!
Kollar in här och vad får jag se? De' där fingret igen!!! Förstår inte va' jag gjort honom för ont.
Å så säjer han att han skojar. ;-)
Tyvärr kunde jag inte komma idag. Var med ett av mina älskade barnbarn till hennes ridlektion.
Kul de' oxå :-)
Svar från RHelena 2013-12-08 12:28
Ah, du var med i någon hörna, osynlig?!
Tokigt att du inte var med på fikat, men det blir en chans igen i januari! Barnbarnen i viktiga, jag vet!
Dagnys tycks ha blivit en dundersuccé. Tänk att folk kommer dit från Stockholm och Västerås, det är nästan häpnadsväckande.
Svar från RHelena 2013-12-08 12:41
Det är verkligen imponerande att traditionen med fikaträffarna har gått att hålla igång. Tror att hemligheten ligger i att träffarna är rätt opretentiösa. Det blir lite variation ibland i form av AW eller någon utflykt (läs: Arlanda), eller före/efter fikat en gemensam fotopromenad för dem som vill. Ett par gånger har vi gått iväg för att titta på någon fotoutställning också. Men framförallt - gruppens sammansättning verkar funka bra: yngre, äldre, digitala eller digitala/analoga fotografer, kvinns och herrar, amatörer, semiamatörer/-proffs, en och annan professionell fotograf (= livnär sig på foto eller har gjort det) slinker med emellanåt.
Trevligt att se Rauni!! Och en eloge till din fina kofta idag, Snygg!! Men den där Bengt... finger... ??? hmmmmm han är så ung... ;) Men, vem är det du tåflörtar med?? :) Men, ha nu ett fint Jullov!! Vi ses nästa år.... //Peter
Svar från RHelena 2013-12-08 12:47
Av någon anledning kom jag att figurera i många blogginlägg, får väl bjuda på det (har ju inget val...). Herrar med namnet Bengt är skojiga typer, känner/känner till flera både privat (t.ex. maken) och via FS! Lena P och jag hade rustat oss för vintern med rejäla kängor. Ganska skönt även om snömängderna inte alls har blivit så stora som det befarades ett par dagar sedan.
Koftan kommer från Norge, de kan ju koftor där borta, både åldriga traditionella modeller och nyare dito!

Och ja, vi ses nästa år! Gott slut!
Superfina bilder hela högen, men den näst sista är ju grymt bra som sammanfattar dagens fika fint!
Tack för årets sista fika, nya tag nästa år!
ewa
Svar från RHelena 2013-12-08 12:50
Nu är det lite juluppehåll fast det blir ju i princip inte längre än det vanliga upphållet mellan fikorna. Vi sade inget om datumet för nästa gång, men någon nämnde behovet att framflyttning med en vecka. Kanske är det lämpligt att göra så.
Tack Ewa och god fortsättning! Och fundera verkligen på det där som vi pratade om!
Jag har lite svårt att tillägga något till ovanstående kommentarsflod. Jag såg att den näst sista bilden blev din "blip" och den var helt klart passande.

Bättre med en skata ute än inne i alla fall. Jag har prövat det där med vilda fåglar inomhus några gånger och det är ingen större succé... ;)
Svar från RHelena 2013-12-09 23:32
Få se vad jag gör med blippandet nästa år. Lutar faktiskt åt att det inte blir någon varje dag-variant i alla fall. Men men, man hinner ju ändra sig...
Vilda fåglar inomhus behöver vi tack och lov inte uppleva så ofta. Vi fick in en kaja ett par år sedan och jag fick helt klart en Hitchcock-känsla trots att jag inte är rädd för fåglar...