Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Omstart

Jag har raderat min gamla blogg SPÅNERIER då jag märkt att det inte alltid fallit i god jord att ha åsikter om andras åsikter. Jag kommer därför fortsättningsvis att försöka undvika att trampa någon här på tårna, om det kommer att resultera i en tråkigare blogg får framtiden utvisa.

Men egentligen kanske det kan föra mitt skrivande framåt, jag bryr mig faktiskt ganska föga om andra medlemmars åsikter när det gäller såväl val av prylar som motiv. Det viktiga är och förblir vad man själv presterar och det är den måttstock man bör och kommer att mätas efter.

Jag passade även på att radera alla mina albumbilder och kommer bara att publicera sparsamt med bilder i bloggen framöver. En anledning till detta är att jag tycker att jag förbrukat mina bilder genom att publicera för mycket. Om bilderna förekommit på webben blir de sedan tämligen ointressanta för mig på något sätt.

Jag kommer även fortsättningsvis att skriva om fotografer och fotografi som intresserar mig, men försöka undvika att gå i fällan att skriva eller bry mig om sådant som irriterar mig här på fotosidan.

Inlagt 2013-03-13 03:14 | Läst 3249 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Sparsamhet är en dygd =) Jag känner likadant när det gäller bilder på nätet. Bloggar med bilder och berättelser är mycket roligare.
Svar från alf109 2013-03-13 15:12
Det kändes som att det var dags för en nystart med lite annorlunda infallsvinklar, man får passa sig för att bli en "grinig gubbe". ;)
-affe
2013-03-13 08:34   Mikael Good
Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, du är en av de vassaste och skarpaste pennorna här på Fotosidan och jag tycker det är tråkigt att du har raderat dina gamla blogginlägg då de var en källa för inspiration för många fotografer.
/Mikael Good
Chasid 2013-03-13 11:40
Ps: Jag vill även passa på att tillägga att jag har full förståelse för att du gör det du gör och jag har själv varit ytterst nära att göra samma sak ett par gånger.
/Mikael Good
Svar från alf109 2013-03-13 15:13
Tack ska du ha Mikael för din support, den är alltid lika uppmuntrande. Det kändes som om det var dags för wen nystart bara. :)
-affe
2013-03-13 10:40   Hans Wahlgren
Jag förstår hur du resonerar, Alf. Jag publicerar knappast något längre på nätet. Ingen bild på Fotosidan sedan många månader tillbaks och mest bara bilder på hunden på Facebook. På Fotosidan är det alldeles för många som hämningsklöst ger sig i kast med kritik utan självransakan, och då tänker jag inte på Din blogg som jag tycker hållit en god ton. Men många verkar tycka att man kan skriva nästan vad som helst eftersom man inte står öga mot öga med den man ger sig på. Så jag slutar vara silvermedlem på FS när mitt medlemskap löper ut. På min egen blogg skriver jag det jag har lust med, för den är det nästan ingen som läser :-)! Mina bilder då? Det blir en ny bok i höst, så mycket tror jag mig veta. Och en ny utställning 2014, men knappast någon mer utställning i år. /Hans
Svar från alf109 2013-03-13 15:17
Jo, jag är lite trött på allt käbbel och kommer försöka hålla mig ifrån det i fortsättningen. Det som fick droppen att rinna över var en anonym kommentar i går. Jag har inget emot att folk har andra åsikter än vad jag har själv, men när man inte vågar stå för dem blir jag bara så trött.
-affe
Intressant läsning.
Svar från alf109 2013-03-13 15:17
Tack ska du ha.
-affe
Jag var i en liknande situation för en tid sedan och jag raderade nästan alla mina album. Ibland känns det som om man behöver rensa bort gammalt för att få plats med nytt. I det sammanhanget kan jag nämna att jag i dag ska rensa bort min gamla Mac G4, som stått länge nu och samlat damm. Den duger fortfarande som skrivmaskin, men lär trots det bli svårsåld då nya, och bättre, datorer i dag kan köpas till blygsamma belopp. Miljöstationen nästa alltså.
Det ska bli intressant att följa din "nystart".

/Torbjörn
Svar från alf109 2013-03-13 15:18
Jo en storstädning när det börjar kännas unket är inte helt fel. :)
-affe
"...vassaste och skarpaste pennorna..." skriver Mikael, jag skulle vilja tillägga "klokaste". Ditt inlägg om den kissande Karlskronapojken var det mest välformulerade och nyanserade i hela den långa debatten. Dessutom är dina bilder ofta fantastiska.
Svar från alf109 2013-03-13 15:19
Tack ska du ha Ragnar.
-affe
Bloggar är litteratur. De kan man inte radera hur som helst. Även om jag inte alltid höll med dig och ibland även tyckte att du var ute och cyklade hade din blogg konstnärliga-litterära kvaliteter. Hade varit bättre att låta den gamla bloggen stå kvar som arkiv. Så hade framtida litteraturforskare kunna disputera kring Alf Johanssons gamla och nya period.
Svar från alf109 2013-03-13 15:22
Tack ska du ha Per, jag kände att det var dags för ett omtag och även en annan ton från min sida. Jag orkar inte med alla dessa meningslösa mikrokonflikter som lätt uppstår om man blir för tydlig i sina åsikter och dessa trampar någon på tårna.
-affe
Har läst dig med stort nöje sedan jag blev medlem för lite sen. Fortsätter med det. Och jag gillar många av dina bilder. Har själv funderat mycket på att sluta lägga upp bilder i albumen, och istället börja blogga, eller snarare börja visa mina bilder i på en blogg, snarare än att skriva.
Svar från alf109 2013-03-13 23:18
Tack ska du ha Tommi, bloggen ger ju lite andra möjligheter om man vill hålla ihop bilder eller komplettera med text.
-affe
Det var väl för väl att du inte stängde ner helt, även om det är tråkigt att du raderade historien.

Dina ord kring bilder är nämligen en av ganska få anledningar för mig att vara bronsmedlem här, rentav medlem öht.

Så tuta och kör! :)
Svar från alf109 2013-03-13 23:19
Tack ska du ha Peter, det kommer säkert att bli en hel del om fotografi även i fortsättningen.
-affe
Jag har själv ingen blogg, men vad gäller mina egna bilder så har jag också haft lust att trycka på delete-knappen och att få dem raderade alla på en gång (finns det en sån knapp?). Men jag är nog för bekväm, då måste man ju börja ladda upp en massa bilder på nytt igen ;)
Svar från alf109 2013-03-13 23:20
Man kan radera hela album med alla bilder som ligger i på en gång om man vill.
-affe
Jaha Alf, det där låter ju lite som ett sent nyårslöfte... ;) Vi har ju inte alltid samma åsikter, men ändå ganska ofta. Tycker att du skrivit mycket klokskap, men ibland också "galenskap"... :) Skämt och sido, det har varit och ska fortsatt bli intressant att läsa dina tankar, och kolla dina bilder... Om än i mindre mängd då tydligen.

Lycka till framöver!! //Peter :)
Svar från alf109 2013-03-13 23:23
Jo vi har väl inte riktigt samma politiska hemvist skulle jag tro, men i framtiden kommer det nog att handla mest om fotografi. Fast det är klart, mycket av den bästa fotografin är ju också politisk om man inte inriktar sig på blåsippor i motljus förstås. :)
-affe