Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Jänkebilar i sommarkvällen

Sommar. Solen skiner. Livet sjuder i buskar och vrår. Då är det dags att plocka fram jänkebilen, bejaka livet, ge sig ut på vägarna, träffa likasinnade, umgås.  Från nord till syd kommer de gamla skönheterna fram. I Pite stad har man på torsdagar ett mini-meet. Då kör folk sina åk till Badhusparken och så kan man i all enkelhet beundra alla sköna former, träffa bilfolk och snacka bil.  

- En Jaguar, vet du...

Best in show? Jag föll särskilt för en Chevrolet Impala. Lite batmobil över den. Älskar hjulskyddet därbak. 

Specialpris, bästa dollargrin: Cadillac. 

Varför älskar vi dessa gamla bilar? Jag tror det beror på att de utstrålar livsglädje. De andas femtiotal och frihet. En jänkebil är ett enda stort ja till livet. Till skillnad från dagens oinspirerade utbud, en följd av designkonstens förfall och domedagsprofeternas propaganda. De vill att vi ska färdas som sardiner i av staten för ändamålet anvisade medel. Krösamajor har alltid funnits och har nu tagit över och därför behövs jänkebilarna. 

Inlagt 2012-07-20 08:35 | Läst 7451 ggr. | Permalink

"Det var vackrare förr eller är det nostalgin som förskönar... hur som så gillar jag bilderna! //Ewa"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var vackrare förr eller är det nostalgin som förskönar... hur som så gillar jag bilderna!
//Ewa
Svar från Iwa 2012-07-20 11:39
Tack Ewa. Jag har inte ditt sinne för detaljer, men ändå! :-)
/Per