Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Med kameran som dagbok.

Jag tar en faslig massa bilder, kameran är alltid med mig och jag promenerar en hel del. De absolut flesta bilder jag tar har inget annat syfte än av vara en form av fotodagbok. Ofta är det så för mig att det är just bland alla dessa bilder jag senare hittar ett och annat guldkorn. Det är min erfarenhet att bilder där jag mer medvetet haft något syfte sällan är de som jag senare tycker tillhör mina bättre. Det sökta faller ofta platt.

Detta är bilder från en promenad i närområdet nyss. Sommaren går mot sitt slut men passar ännu på att bjuda på lite fint sommarväder, nu kommer det säkert att vara fina dagar ganska länge ännu. Om några år kommer jag kunna titta på dessa bilder och minnas den glade snubben vid Hornstulls Strand och hans kompis som gömde sig bakom hans rygg och koppla ihop det med promenaden jag tog. Precis som jag idag ofta tittar på liknande bilder tagna för flera år sedan.

För mig är det just detta som ger mig mest tillfredställelse med mitt fotograferande numera.


Hornstulls marknad pågår från vår till höst och drar mycket folk när det är fint väder.


En glad snubbe som till och med ville bli fotograferad, hans kompis däremot gömde sig bakom hans rygg.


Det fina gamla huset på Söder Mälarstrand.


Det blåste en del så kajakturen kanske kändes lite ostadig? Bilden tagen från Söder Mälarstrand.


Fartygssida på ett skolskepp, Söder Mälarstrand.


Det var blåsigt på Riddarfjärden.


Högalidskyrkan från Högalidsparken.


Ingen trängsel i parken.


En annan vinkel på Högalidskyrkan.


Hornstull.


Det fina koppligsskåpet på Bergsundsgatan. Kopplingsskåpen användes för att koppla fram teletrådarna från telestationen till trapphusen där man fick dra ledningarna vidare in i de olika lägenheterna på den tiden nästan alla hade telefonjack för inte så fasligt länge sedan. Jag jobbade själv med detta under ca 10 år på 70- och 80-talen.

Inlagt 2024-08-10 17:38 | Läst 259 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver