Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Sommaren går mot sitt slut.

En promenad på Långholmen nyss och känslan av att sommaren snart är över för den här gången kom över mig.

Inlagt 2024-08-09 19:10 | Läst 234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Alf.
Jag håller helt med. Den sommaren gick lite för fort för mig.
De ljusa nätterna tog slut igår. Här hos mig går de från 5/5 till 8/8.
Jag gillar ditt färgfoto här med ljuset som faller vackert i mitten av bilden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från alf109 2024-08-09 20:55
Tack ska du ha Erik. Ju äldre jag blir ju fortare går tiden. Men den här sommaren kom aldrig igång riktigt här i Stockholm.
/Affe
Så är det, kunde konstatera detta så fort balkongdörren öppnades på morgonen, 'varmluftsbubblan' tycks ha lämnat oss nu, stämmer också bra med egen obs på 'mina' Tornseglare som häckar nära just här, inga besök av dom under de tre senaste dagarna alls, däremot ett par stycken sent på kvällen när det redan blivit halvmörkt vid 21:15 tiden, dom avslöjar sig med att skria lite när dom flyger förbi, och flyger 2 - 3 varv och sedan in i nått av bona och övernattar troligen där, det kan vara årsungar som gärna återkommer även fast dom lämnat bona redan för en tid sen. Igår kväll den 9/8 kan ha varit den sista gången jag såg dom här för i år, vilket är helt normalt! Och jag vet redan nu att dom återkommer ganska exakt den 20:e maj 2025 (beroende på väder och ev. kyla) och 'bekräftar' att sommaren är här igen, eftersom dom är den sista 'flyttfågelarten' som anländer hit.. Men ofta bekräftar dom också när hösten har kommit, och det var också min känsla idag när jag öppnade balkongdörren.. Även om det kan finnas en hel del varma enstaka dagar framöver så klart! Snygg bild här!
Hälsn!
Svar från alf109 2024-08-10 17:46
Tack ska du ha Jan.
Helt klart är hösten på ingång, det syns också mycket tydligt på grönskan.
/Affe