Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Julbord på Fjäderholmarna

Undertecknad sitter och är fortfarande stinn efter dagens begivenheter. Har nämligen fått vara med om att äta julbord på Fjäderholmarna. "Matskribenterna" är ett gäng unga matskribenter som idag tog sig an det berömda julbordet på Fjäderholmarnas krog. Undertecknad följde med som inbäddad reporter. Till och Från kan nu presentera exklusiva bilder från tillställningen. 


Vi hoppar rakt in i actionen. Fjäderholmarnas värdshus drivs av den berömde stjärnkocken Gert och har rykte på sig att ha ett av stans bästa julbord. Och här förstår man varför. Allting är skuret i små, små portioner. Det blir som en jättelik avsmakningsmeny. Man slipper allt gryllande och grötande som det ofta blir på vanliga julbord! Här är sillen och laxen upplagd i prydliga rader. 


Och här är det kallskurna. Läckerheter för såväl öga som gom! 

Stjärnkocken Gert förklarar sina recept för skribenten Jessica. Hon gillar det hon hör. 


Här är varmrätterna. Samma stil: små portioner så att man kan ta lite av varje. Och kockarna står och serverar direkt ur kastrull, med Gert i spetsen! 


Här är läckerheterna. I skålen renfilé. Men bredvid ligger den verkliga höjdpunkten på menyn: revbensspjällen! Marinerade och långgrillade enligt ett hemligt recept. Otroligt möra och smakrika. 


Nu börjar man bli stinn. Det hindrar dock inte gästerna från att ta för sig från godisbordet. Gert står och serverar glass med krusbärskräm. 


Till höger havtorn med smakrik kräm. På tallriken glass med krusbärskräm och skånsk äppelkaka plus annat smått och gott.  


Stämningen på topp! 


Hur var serveringen? Jo vars, inte alls oäven. Räcker dock inte till en stjärna i Guiden. 


Skribenterna vandrar mot båten med glada sinnen. Toppbetyg överlag.
Fredrik saknade dock gulaschen. 


Ännu är kvällen ung så skribenterna fortsätter på ett av stadens innehotell. Lounge, private rooms, sauna. Inga bilder därifrån.

Men julbordet på Fjäderholmarna är en riktig höjdare och rekommenderas varmt av Till och Fråns utsände. Ett av stans bättre julbord!  

Inlagt 2011-12-03 08:25 | Läst 9562 ggr. | Permalink

"Kan verkligen rekommendera julbordet. Väl värt ett besök! /Per"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Revbenspjäll! Favorit det! Nu blev jag hungrig, dags för frukost. Många år sen jag var till fjäderholmarna, men jag minns att det var trivsamt där.
Kan verkligen rekommendera julbordet. Väl värt ett besök!
/Per
Jag personligen vill inte äta julbord före julafton, men det där julbordet skulle nog kunna locka även mig till att göra ett undantag. Såg bra ut. Speciellt renfilén.
Svar från Iwa 2011-12-03 09:42
Renfilén inte alls dum. Men min favorit var revbensspjällen!
/Per
Äter av princip ytterst sällan julbord, men här skulle jag kunna tänka mig göra ett undantag, det ser ju både gott och prydligt ut. Fjäderholmarna brukar jag som regel besöka när jag befinner mig i Stockholm sommartid fast detta värdshus har jag ej besökt, däremot det lilla stället strax intill med sin eminenta lökströmming på hårt bröd och sedan intagit lunch på Röda villan.

Hälsn. Leif M
Svar från Iwa 2011-12-03 10:17
Fjäderholmarna är ett trevligt ställe, särskilt på sommaren. På vintern är det dock lite tomt - förutom julbordet!
/Per
Jag åt julbord där förra vintern. Helt magiskt. Jag håller till fullo med om att det är ett särdeles bra julbord, otroligt bra.
Svar från Iwa 2011-12-03 16:29
Hej Fredrik, kul att höra att man inte är ensam i sitt omdöme!
/Per