Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Sökande efter ett stämningsläge

Det blev ju lite fler bilder på gårdagens promenad. Jag jobbar en del med att komma bort ifrån att knäppa sådant jag tycker ”bara” kan bli en snygg bild till att försöka hitta mer av stämningslägen i bilderna. Att plåta stämningar är svårare, snygga bilder är mer fråga om hantverk tycker jag. Att synka sitt fotograferande med sitt eget stämningsläge blir en utmaning. Men jag tror att det är mycket det fotograferandet handlar om, i alla fall om man skall komma förbi detta att ”bara” bli en duktig hantverkare.

Nu resulterade ju gårdagens promenad i en ganska bra skörd, åtminstone en bild tror jag kommer att hålla över tid och det är den jag publicerade i förra inlägget. Hur som helst, här kommer några fler från samma rulle som jag hoppas förtydligar vad jag menar med stämningsläge, eller tillstånd. Och om de inte gör det så går det ju att kolla på dem i alla fall.

Inlagt 2013-04-04 22:48 | Läst 1619 ggr. | Permalink

"Intressant inlägg - tänker i samma banor själv... Och jag tycker om bilderna, för mig så framstår de som intressantare än dina knivskarpa, tekniskt perfekta och mera "sceniska" nattbilder. Mvh /Johan E"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant inlägg - tänker i samma banor själv...
Och jag tycker om bilderna, för mig så framstår de som intressantare än dina knivskarpa, tekniskt perfekta och mera "sceniska" nattbilder.
Mvh
/Johan E
Svar från alf109 2013-04-05 02:52
Tack ska du ha Johan.
-affe
Hej,
Den sista väcker tankar mot femtiotalet, då man satt i källaren.
Ha det bra
Bob
Svar från alf109 2013-04-05 19:18
Många källarnätter blev det förr om åren, nu har hyrorna ökat så drastiskt så det är inte vem som helst som har råd att sitta i källarlokaler och kura längre. :)
-affe