Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Att stå vid ett vägskäl

Jag har kommit till ett vägskäl när det gäller plåtandet. I flera år nu har jag mest plåtat tomma miljöer på natten med mellan och storformat, även om jag som alltid även plåtat sådant som dykt upp i vardagen så har mitt fokus legat på det ensamma nattfotograferandet.

Jag har känt en tid att jag vill ha mer liv i mina bilder, alltså människor så framöver blir det nog mer av detta. Jag tror också att det är tid att bryta det lite destruktiva mönster det innebär att framleva sitt liv till stora delar i ensamhet på nätterna. Den perioden har varit både nyttig och nödvändig tror jag, men det är dags att jag söker mig mer utåt med livet som ju fotograferandet är en spegel av.

Tiden är mogen känns det som, och jag har startat mina trevande försa försök. Det kommer att bli småbild och svartvit film som kommer att gälla framöver. Två kameror med antingen en 35:a eller en 50:a täcker mina behov, som vanligt kommer jag bara att plåta med en kamera i taget. Att köra med samma enkla utrustning under längre perioder flyttar fokus från prylarna till bilderna tycker jag.

Killen på bilden sprang jag på i går kväll, han är ett välkänt ansikte här runt Hornstull och jag har visat flera bilder av honom bloggen, jag tror jag sett honom så länge jag bott här. Tidigare var han bara en av alla dessa anonyma personer man ser på krogen. Senare skaffade han och hans dåvarande flickvän hundar och då lärde jag känna honom lite bättre, nu har de delad vårdnad om hundarna. Jag tror att separationen satt sina spår, som dessa alltid gör, hur som helst en genomtrevlig kille som liksom mig strövar ensam på Söders gator i den sena timman.

Inlagt 2013-04-04 04:39 | Läst 1922 ggr. | Permalink

"Tack ska ni ha för era kommentarer. -affe"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Han ser väldigt snäll ut, detta är nog den bästa bild du visat av honom tycker jag.

Kör du vidare med HP5+ eller vad blir det för film?
Svar från alf109 2013-04-04 18:55
Just för tillfället är det HP5+, när det blir ljusare så kör jag en del FP4+, min favoritfilm Fuji Neopan 400 har varit försvunnen ett tag, men vad jag förstått är den på gång igen. Fabriken blev förstörd i samband med tsunamin tror jag.
-affe
hurf 2013-04-04 19:03
Japp, Neopan 400 är tillbaka. Jag köpte ny från Tyskland för några veckor sedan för att testa den.
Svar från alf109 2013-04-04 19:04
Neopanen är suverän framkallad i xtol 1+1, andra framkallare funkar så klart också.
Lycka till framöver Alf!! Jag tror att du gör rätt. Men jag tror också att du kommer att återvända till dina nattbilder ibland. För du är ju en mästare där. Och som du lite skrev tidigare, man behöver kanske inte bara fokusera på ett spår och mål.. Jag tror säkert att man kan ha två spår, men där man som du nu väljer ett mål. Och det tycker jag att du gör rätt i! Jag är säker på att det blir nästan, lika fint. För att få det bättre, måste va väldigt svårt...
Allt gott och ut bland folket, med din känsla och i din takt. Det blir ju bra!! //Peter
Väldigt fint porträtt. Lite känsligt, inte bara en avbildning.
Fantastiskt fint porträtt med riktig närvaro och kontakt! Funderar på det där du skriver om att använda samma utrustning under längre tid. Mer fokus på bilden- Jo, jag håller med.

/Anna
Fint porträtt, Alf!
Ska bli spännande att se dina "nya" kommande bilder! Tror du är en fena på vad du än tar dig för! =)
Ha en riktigt fin dag!
Trevligt att du ger dig in på nya äventyr, skall bli intressant att följa framöver.
Ha det gott//Rolf
Fin bild Affe!
Och ett bra tänk!
/Bengan
Tack ska ni ha för era kommentarer.
-affe