Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Nej, inte mera naket....

..tänkte jag när jag fick senaste numret av Fotosidan magasin i brevlådan igår. För ett antal nummer sedan hade Fotosidan Magasin ett tema om Fine Art Nude. I ett tidigare inlägg hade jag vissa synpunkter på valet av "expert" som skulle kommentera de inskickade bilderna. . Lite fantasilöst att nu igen komma med ett nummer med temat naken, tyckte jag, och jag bävade för fler plumpa kommentarer i likhet med den jag citerade i mitt förra inlägg. Men heder åt Fotosidan och heder åt "experten". I ställer för kommentarer från experten som "Skön röv - den talar mycket för sig själv" hittade jag kommentarerna "Bilden har en snygg ljussättning, men problemet är att det är ännu en bild på ännu en ung smal blondin med stora bröst." Som sagt, heder åt Britt Marie Trensmar. Lite senare hittade jag följande kommentar av Britt Marie på ett självporträtt. "Jag förstår fotografens intensioner med bilden. Problemet är att den ser ut som bilder på kvinnor brukar göra: naken, ung, smal, sminkad och poserande mot en tänkt betraktare."....."I mitt hjärta känns det sorgligt att se hur kvinnor ser på sig själva med den allomfattande manliga blicken." Det kändes bra att läsa. Tack för det Fotosidan.

Inlagt 2010-05-08 19:02 | Läst 908 ggr. | Permalink
Bra inlägg!
Svar från Hundblues 2010-05-09 00:48
Tack, det var vänligt sagt.
Håller med, visst var det ett riktigt bra val av "kommentator" denna gång, låångt från den förra "experten". Gillade också hennes kommentarer.
Hälsn. Ulrika
Svar från Hundblues 2010-05-09 23:20
Skönt att höra att jag inte var ensam om den uppfattningen. Tack för kommentaren