Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Lite tillbakablickar och annat på småtimmarna.

En av de första nattbilderna jag tog som öppnade mina ögon för vad det går att få till när det är så mörkt att ögat inte uppfattar så mycket var denna tagen under Västerbron med fullmånen hängandes i kanten.

I natt var det fullmåne igen, men till skillnad från då så blev det inget fotograferande. På natten föredrar jag att plåta med svartvit film och långa tider, filmen beter sig på ett sätt som jag gillar när tiderna blir långa, dessutom kan jag kompensera för kontrasten vid framkallningen.

Nu går det bra att plåta digitalt också, men då får man ofta ta flera exponeringar och använda HDR för att få ungefär samma uttryck. Och för mig som är lite konservativ vill jag att det skall räcka med en exponering, dessutom blir tempot i nattfotograferandet med film en meditation i sig själv som jag har nytta av.

Uppfräschningen av lägenheten fortskrider i sakta mak, så i dag skall jag försöka hinna med att fika med vännerna på Hornsgatspuckeln. Det var länge sedan jag träffade gänget och det känns som om det är hög tid. Det är inspirerande att träffa likasinnade lite då och då och avhandla lite fotografi och annat. Jag får väl visa upp min nya kompakt, om man vågar gå dit utan Leican förstås :).

Annars är det ganska precis tre år sedan jag förlorade min far och i och med detta även mina vistelser i de Värmländska skogarna. Jag saknar honom varje dag fortfarande och även avbräcken från staden kan jag sakna ibland, just den kravlösa rogivande tillvaron är nog något jag skulle behöva ibland. Jag är ju ingen person som prompt måste göra en massa saker, snarare tvärt om och då var samvaron med farsan perfekt. Vi kom bra överens och ingen av oss var speciellt mycket för att göra en massa saker.

Inlagt 2013-03-27 03:29 | Läst 1937 ggr. | Permalink

"Fin samling bilder Det där att umgås utan att göra en massa saker är underskattat idag"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Dina nattbilder i all ära, de ligger i en klass för sig, men är det ändå inte med människor det blir bäst?

MvH/J-O
Bra bilder av det som berör oss /bert
Finfin bild på farsan, lite Sune J över den om man säger så,,,,o nattbilden var ju kanon, vila nu lite i nya slottet och kom ut och knäpp framöver,,,ha det gott.
Fina minnen du har av din pappa. Go bild.
Fina bilder Alf!! Tre bilder, som i mina ögon speglar dig, just dig, på ett bra sätt!
Känsla, är kanske ett bra och sammanfattande ord!! Allt gott! //Peter
Du är en fantastisk fotograf. Jag är starkt berörd av dina skildringar idag.
/H
Fin samling bilder
Det där att umgås utan att göra en massa saker är underskattat idag
Fina "Affe-bilder!
Ha det så bra och ha en riktigt fin Påsk!
Jag blev rörd av att läsa och se bilden på din far. Att bearbeta en så stor sorg som att mista sin vän som tillika var din far tar lång tid. Din bild på din far är så vacker och fint tagen ..........du måste känna att han finns med dig när du ser den...
månbilden är bildkonst av hög klass.
Ha det gott förresten lyckliga du som har så många härliga kompisar
Gun-Inger
Tack ska ni ha för att ni tog er tid. :)
-affe
Den där nattbilden var nog en av de bättre jag sett av dig. De andra, senare bilderna, du gjort har kanske en mer fulländad teknik men den här är råare och mörkare och med ett härligt korn i himlen. Lite Film Noir känsla . Vad har du för utrustning till den bilden? Film, framkallare och negativstorlek.

/Niklas
Svar från alf109 2013-03-28 21:05
Jo den här har ett annat uttryck som delvis beror på att det var småbild och hp5+ underframkallad 1 steg i xtol 1+1.
Sedan är det ju också ett mycket speciellt ljus i bilden som inte dyker upp så ofta.
-affe
Tror kompakten är lika välkommen som du är. "Leica barn Leica bäst" är en förlegad devis..

Glad påsk på dig Affe!

Snart dags att damma av 4x5".
Svar från alf109 2013-03-28 21:45
Glad Påsk själv.
Jo, det får bli lite 4x5 snart igen. :)
-affe
2013-03-31 00:56   Niklas
VIlka fina bilder och jag blev berörd, på ett bra sätt, av den sista bilden och texten. Har lite liknande grubblerier för mig själv såhär i påsk.
Svar från alf109 2013-03-31 01:04
Tack ska du ha Niklas.
-affe