Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Kläder i fönster och blixtar över staden.

Jag går ofta en längre promenad med hunden på natten. I natt knallade vi från hemmet på Södermalm via Liljeholmsbron och Gröndal ut mot Essingeöarna och tillbaks via Marieberg och Västerbron.

När jag knallade ut såg jag att någon högst upp i grannhuset hade hängt kläder på tork (antar jag) i fönstren, så det fick bli promenadens första bild.

Jag tar en hel del bilder på mina rundor och brukar lägga ut dem i mitt flöde på Facebook tillsammans med en karta över promenaden så att vänner kan följa med om de vill. Här i min blogg lägger jag oftast inte ut bilder på det sättet utan väljer ofta något ämne att skriva om och väljer någon bild som berör detta.

Hur som helst, denna promenad började med kläder i ett fönster och avslutades med åskväder över staden från Västerbron. Rent fotografiska kanske dessa bilder visar att vissa bilder fungerar bättre som svartvita och andra fungerar bättre i färg. 

Inlagt 2024-08-30 03:06 | Läst 283 ggr. | Permalink

"Fina bilder, och det lät som ett härligt promenadstråk att ha med sig kameran på. Tror du har helt rätt angående dina tankar kring färg eller inte. En verkligt grann färgpalett du har fått till på din nattrunda dessutom:) //Morgan"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Häftigt med åskvädret över staden.
Hälsningar Lena
Svar från alf109 2024-08-30 16:46
Jo det var riktigt häftigt, det pågick rätt länge och ut mot kusten så det var aldrig nära på natten.
/Affe
Snygg blixtbild, det smattrade visst rejält i Stockholm..
HaD/Gunte..
Svar från alf109 2024-08-30 16:47
I natt när det blixtrade som värst var det mer utåt kusten tror jag för åskan hördes inte, bara blixtarna syntes.
/Affe
Fina bilder, och det lät som ett härligt promenadstråk att ha med sig kameran på. Tror du har helt rätt angående dina tankar kring färg eller inte. En verkligt grann färgpalett du har fått till på din nattrunda dessutom:)
//Morgan
Svar från alf109 2024-08-30 16:48
Tack ska du ha Morgan.
/Affe
Fin bild på åskan över staden. Mvh Mari
Svar från alf109 2024-08-30 20:21
Tack ska du ha Marie.
/Affe
Alla fastnar för åskbilden; visst är den fin, men nog upplever jag den första bilden som mycket mer suggestiv och spännande. Riktigt surrealistisk, gåtfull och tankeväckande!
Svar från alf109 2024-08-30 21:16
Tack ska du ha Per. Tycker samma 😉