Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Helt olika.

Jag har berättat tidigare att jag inte har någon speciell röd tråd i mitt fotograferande. Jag plåtar sådant som dyker upp helt enkelt. En del bilder är självklara färgbilder, andra passar bättre som svartvita.

En del bilder föreställer något som ”bara” är vackert, andra kan innehålla lite symbolik som kanske sätter igång fantasin.

Blomman kräver ingen vidare tolkning, sprickan i muren ser jag som mer symbolisk. Vi har länge byggt murar för att kuva eller hålla den ”andre” ute, gemensamt för alla dessa murar är att de raserats med tiden.

Efter att testat DxO Filmpack 7 några veckor bestämde jag mig i dag för att lösa licensen. Det är så pass bra på konverteringar att jag tyckte det var värt priset. Nu när även Lightroom fått riktigt bra maskeringsfunktioner så kommer jag mer att jobba bara i Lightroom och göra konverteringarna i Filmpack istället för som tidigare köra med Silver Efex. Man kan göra en del annat i Silver Efex också, så jag kommer säkert att använda även det en del i framtiden.

Inlagt 2024-09-20 19:23 | Läst 213 ggr. | Permalink

"Tycker inte man behöver ha det...man kan ju ha något som bär för det. Iof tycker jag ändå lite att det finns en tråd - kvälls foto- som tilltalar och sv som här med din mur. Där finns det något som kan starta tankar. Gokväll N"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är samma med mig, jag brukar plåta det som jag tycker ser intressant ut, vackert och spännande först och främst i mina ögon. Sen är det alltid roligt om någon annan gillar ens bilder. Jag tycker om båda bilderna här men muren som du säger är lite "råare" och skapar lite andra tankar.
Svar från alf109 2024-09-20 20:49
Tack ska du ha Morgan. Förmig handlar det mycket om att plåta sådant jag ser på mina promenader rätt och slätt, tidigare var jag nog mer inriktad på olika genrer.
/Affe
Tycker inte man behöver ha det...man kan ju ha något som bär för det. Iof tycker jag ändå lite att det finns en tråd - kvälls foto- som tilltalar och sv som här med din mur.
Där finns det något som kan starta tankar.
Gokväll N
Svar från alf109 2024-09-20 21:20
Tack ska du ha Nini.
/Affe