Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Brännkyrkagatan.

Det finns en hel del tidlösa miljöer i staden, detta är en av dem. Jag vet inte hur många bilder jag tagit på detta motiv genom åren men många är det. Denna tog jag i förgår natt. 

Inlagt 2024-09-02 06:50 | Läst 305 ggr. | Permalink

"Ja, att såna här miljöer en gång rensats bort ur stadsmiljöerna, till förmån för brutalistiska betongkolosser, det är verkligen en gåta värdig en sfinx. Du har ju å andra sidan bidragit till att bevara miljön, och dessutom gett din bild en air av tidlöshet som är ganska svår att nå numera. Vackert! //Morgan"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint det här Affe, du är bra på det svartvita, och bra på nattfoto! Mycket bra! Konstigt, att inte fler prövar det här när det finns digitalkameror som underlättar nattfoto?
För övrigt vad gäller platsen, uppe på krönet här, så bodde min Farmor och Farfar här på på 1940 och fram på 1960-talet!
Men det va andra priser på lägeheterna då och så va det torrdass på innegården! :)
/B
ztenlund 2024-09-02 11:14
De har väl gått på allt snack om film och orkar inte släpa runt på stativ. ;)

Men allvarligt talat så underlättar det ganska mycket om man håller sig med Affes dygnsrytm. Annars är det ofta antingen ljust eller fullt med folk inne i stan, även om det går att hitta en och annan tom gränd, vilket ger en annan typ av bilder.
Svar från alf109 2024-09-02 17:39
Jo det digitala underlättar onekligen att ta den här typen av bilder.
Som Martin är inne på så träffar man inte många som är ute och fotar på nätterna, de man träffar är mest påväg från eller till krogar. :)
/Affe
Jättefin bild på ett motiv som jag högeligen gillar!
Naturligtvis hade stadsplanerarna tänkt att spränga bort den här lilla puckeln, nu när man hade fått händerna på dynamiten - men den lilla människan lyckade att göra framgångsrikt motstånd mot överheten via lagstiftningen. Det blev till att låta de gamla husen stå kvar på sin puckel - fastän man gnisslade tänder.
Kul!!
Svar från alf109 2024-09-02 17:40
Tack ska du ha Peter.
Tur att man rustade upp Mariaberget, på 60 och 70 talen var det till stora delar ett ganska förslummat område enligt en kompis som växte upp där.
/Affe
Trevligt att miljön överlevt inte minst det ovanliga gatusträckningen..
Vacker nattbild dessutom.
HaD/Gunte..
Svar från alf109 2024-09-02 17:42
Jo det är mycket dessa miljöer som "gör stan" tycker jag. Tack ska du ha Gunte.
/Affe
Ja, att såna här miljöer en gång rensats bort ur stadsmiljöerna, till förmån för brutalistiska betongkolosser, det är verkligen en gåta värdig en sfinx.
Du har ju å andra sidan bidragit till att bevara miljön, och dessutom gett din bild en air av tidlöshet som är ganska svår att nå numera. Vackert!
//Morgan
Svar från alf109 2024-09-02 17:44
Tack ska du ha Morgan.
Det var nog flera saker som samspelade till rivningshysterin och miljonprogram. Dels var dessa områden till stora delar väldigt nedkörda och dels fanns ett väldigt stort behov av nya bostäder. Men det är tur att de inte hann med att riva allt.
/Affe