Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Kanske en bok så småningom?

Passade på att ta med stativet på nattsvängen med hunden. Bilder som jag tagit en massa gånger tidigare, men mest på frihand. Det blir lätt så när man för det mesta går samma nattsväng som man gått med hundarna i snart 25 år. Svårt att hitta nya infallsvinklar på välkända motiv.

Den fotografi jag håller på med handlar till övervägande del om ren avbildning. Det är egentligen ganska få fotografer som lyckas höja sig över detta tycker jag. Men jag tror att en fotografs bilder berättar en hel del om hur fotografen tänker och lever, konstnär eller inte. Men då måste man se en större mängd av fotografens arbete än enskilda bilder.

I mitt fall blir frånvaron av socialiserande med andra människor genomgående. På nätterna faller det sig givetvis naturligt att det inte finns en massa människor i min typ av bilder, men även de bilder jag tar på dagarna återspeglar hur jag till stor del lever mitt liv. Jag har ett fåtal goda vänner som jag träffar ibland och håller kontakt med, annars umgås jag mest med min hund.

Vi är olika, för egen del vill jag ha lugn och ro runt omkring mig, andra vill ha mer liv och rörelse. Vi skiljer oss också ganska mycket när det gäller fotografi. För egen del är det själva fotograferandet som är det som betyder något. Jag publicerar en del på nätet och är nöjd med det.

Andra vill helst ställa ut sina bilder och uppskattar detta. Jag aldrig varit någon utställningsmänniska, vare sig när det gäller mina egna bilder eller att gå på andras utställningar. Bilder tycker jag är bäst i bokform. Nu gör jag ju inga böcker själv heller, ett litet undantag finns och det var när jag gjorde en Blurb-bok med nattbilder för en massa år sedan.

Men det kanske är tid att plocka ihop lite bilder från mina nattpromenader och göra en bok. Det har blivit en hel del genom åren, så det finns att välja mellan.

Inlagt 2024-10-01 04:56 | Läst 241 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej. Absolut att du ska göra bok! Och utställning. Jag har sagt det förr; Kontakta Stockholms Stadsmuseum…. och appropå utställning, ta med Tobbe och kom förbi Galleri Fotografi när det passar dig under veckan. Du kommer att gilla Anna Lithander, Annelie von Wowern och Anna Eklunds bilder. Sista dag fredag. Öppet 12-18. /per-erik
Svar från alf109 2024-10-01 17:45
Tack ska du Per-Erik.
Skall försöka tita förbi.
/Affe
så fint du skriver Alf

så klart att bok är det bästa för dig när du känner så, kontakta Stadsmuseum som Per.Erik föreslår

jag tror det finns ett stort intresse i att se sin stadsdel by night och i bokform kan man ju visa och berätta när som
just natten har heller inte många sett genom din vackra gestaltning
du hittar ditt sätt
jag beställer en bok redan nu
/inger
Svar från alf109 2024-10-01 17:46
Tack ska du ha Inger.
Får försöka knåpa ihop en bok.
/Affe