Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Sebastião Salgado, en fantastisk fotograf.

Vi hittar våra favoritfotografer, Sebastião Salgado är en av mina absolut främsta. Ganska få fotografer lyckas med konststycket att både berätta viktiga saker och göra det med en enastående skönhet i bilderna.

Salgado fick tidigt en del kritik för att hans bilder föreställande djupt elände samtidigt var så vackra. För min del tycker jag att detta är en av storheterna med hans fotograferande, just att bilderna ofta är så oändligt vackra trots sina ibland hemska motiv gör att de är svåra att värja sig mot. Jag blir påverkad på ett helt annat sätt av Salgados bilder än till exempel Nachtweys där de ofta är så renodlat hemska att jag väljer att titta bort.

Efter att under många år fotograferat människor och deras situation gick Salgado över till att dokumentera naturen och djuren och dess tillstånd på planeten vi alla delar. En fantastisk fotograf och om ni inte redan är bekanta med hans bildskatt har ni mycket att se fram emot och ta intryck av.

En länk till en fin film med Salgados bilder:
https://www.youtube.com/watch?v=7QgUFh27ryU

Inlagt 2024-09-11 22:42 | Läst 349 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för filmtips!
/B
Svar från alf109 2024-09-12 19:01
Finns mycket intressant på Youtube.
/Affe
Tack för en intressant blogg. Jag äger en bok av Salgado: Other Americas som jag tycker är väldigt trevlig! Ha det gött.
//Stephen
Svar från alf109 2024-09-12 19:00
Tack själv Stephen.
/Affe
Salgado är en av mina favoriter. Har sett utställningarna Genesis och Gold på fotografiska. Har också läst flertalet av hans böcker.

Hälsningar Jörgen
Svar från alf109 2024-09-14 20:04
Tack ska du ha för kommentaren Jörgen. Jo han är en av de absolut bästa tycker jag.
/Affe