Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Promenader, färg och svartvitt.

Jag promenerar mycket, förmodligen mer än de flesta. Dels gillar jag att promenera men jag har också en hund som kräver att få röra på sig. I går kväll var en sådan där fantastisk sommarkväll som jag minns dem från min barndom, precis lagom varmt och en luft som var lätt att andas.

Nästa alla mina bilder kommer till under dessa promenader, jag går aldrig ut för att ta bilder nu för tiden. Jag fotograferar sådant som råkar dyka upp på mina promenader. Alltid fotografera men (nästan) aldrig gå ut för att fotografera är en tumregel som funkar bra för mig. Det viktiga för mig är att jag alltid har kameran med mig och färdig för att ta de bilder som dyker upp, alltså aldrig kameran i väska eller objektivlocket på.

Från det ena till det andra, färg eller svartvitt? Jag hade tänkt att jag skulle plåta svartvitt ett tag och för att det skall funka för mig måste jag då bestämma mig för detta från början. Det krävs ganska olika seende för svartvita bilder jämfört med färgbilder. Nu har jag dock kört vidare med färg ganska mycket då speciellt den här årstiden ofta gör sig bra i färg.

Det finns också en del bilder som bara funkar i färg, liksom att det finns bilder som bara funkar i svartvitt tycker jag. I går kväll såg jag den ensamme mannen på Västerbron med den fantastiska himlen som fond. En bild som bara funkar i färg.

Inlagt 2024-07-30 22:21 | Läst 388 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin bild, Årstabron??/Ulf
Svar från alf109 2024-07-30 23:51
Tack ska du ha Ulf.
Västerbron ;)
/Affe
Mycket fin kvällsbild på fina bron! Själv har jag alltid kameran i väskan eftersom jag snubblar och stöter i för mycket med den annars. Inget lock på dock!
Svar från alf109 2024-07-31 15:33
Tack ska du ha Dan.
Jo om man snubblar mycket blir det ett lite annat läge. Jag har ju alltid kameran "på magen" också så att den inte hänger och slänger på sidan.
/Affe
Fint Alf!
Det blev utmärkt bra!
Svar från alf109 2024-07-31 15:34
Tack ska du ha Hans.
/Affe