Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Nu har jag också fastnat i makroträsket

Idag, eller snarare ikväll var jag ute för första gången på allvar för att prova mitt nya makroobjektiv. Och det inser man lätt. Fota makro är ingen lätt sak. Eller snarare, att välja ut makrobilder bland alla man med lätthet har fotograferat, är ingen lätt sak. Nedan följer ett i stort sett slumpmässigt val av bilder från kvällens fotoutflykt. Och jag kan garantera att ingen av de bilder jag inte visar är ett dugg bättre än nedanstående. En låg, men i alla fall jämn kvalitet med andra ord.


Vi börjar lite traditionellt med en blå blomma


Givetvis måste man fotografera vitsippor såhär års. Jag gör inget undantag.


Så fortsätter vi med en blå blomma. Denna gång lite softad i PSE


Makro är fantastiskt. Man kan ta suddiga bilder och kalla det för abstrakt fotografi.


Och självklart körde jag Vespa.

 

Inlagt 2010-05-12 00:04 | Läst 1638 ggr. | Permalink
Visst är det svårt? Jag tycker det är jättesvårt att lyckas få till en bra macrobild men väntar med spänning på att lära mej fota =)
Andra bilden gillar jag allra bäst, så där skör och soft bild som jag själv inte lyckas fånga..
Svar från Hundblues 2010-05-12 00:22
Jag tror att det bara finns en väg till framgång. Övning heter den vägen (tur att "filmen" är gratis numer) Intressant kommentar du har. Och intressant att du väljer just andra bilden. Jag kom på mig själv med att sitta och dra på kontrast och mättnad på alla bilder från kvällen. Men med bild nummer två tänkte jag att jag skulle låta bli det för att se vad som hände. Det som hände var att jag tyckte det blev en ganska mesig bild, men det är klart, det kanske är roligare med bilder som viskar till betraktaren än en bild som formligen skriker betraktaren rakt i örat. Jag ska ta lärdom av din kommentar. Tack för det.
All vår början bliver svår :-)

Men det är rätt, på'n igen!

Utvecklingen till makrofotograf innehåller (tror jag) följande steg:

1. Bemästra tekniken (vanligtvis innebärande att man lägger skärpeplanet på rätt ställe)
2. Bemästra bildkompositionen (makrorbilder kan bli precis hur röriga som helst)
3. Skapa originella bilder (om din bild är dålig har kanske ingen tagit motsvarande bild förut, men om den är bra är det stor risk att ett antal andra fotografer gjort ungefär samma bild, ibland många gånger)

Tja, ungefär så där kanske? :-D