Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Mer hattar, samma människa

När jag nu har plöjt igenom alla bilder från torsdagen, hittade jag ytterligare två bra bilder på hatt och hattbärare. Det vore orätt att undanhålla dem från allmänheten, så här kommer dom.

Inlagt 2010-05-16 00:10 | Läst 1647 ggr. | Permalink
Åh, bild ett är så vacker! Det är nästan en lite softad känsla på den och det är en bild som sätter igång fantasin ordentligt på mig. Det känns som om så mycket utspelar sig utanför bild, och man blir nyfiken på vad.... :-)
Har du sett att hon är lik Efwa Attling?
/maria
Svar från Hundblues 2010-05-16 11:06
Jo, jag gillar också bild ett mycket. Efwa Attling vet jag inte hur hon ser ut, så den likheten ser jag inte alls, men jag litar på dig. Ska jag berätta vad hon gör på bilden, eller vill du låta fantasin skapa en bild, som säkert är mycket bättre än verkligheten?
Första bilden har lite Ingrid Bergman-look-alike tycker jag. Från vilket sammanhang kommer bilderna?
Svar från Hundblues 2010-05-16 11:04
Jag har ingen känsla för Ingrid Bergman, så jag litar helt på dig i den frågan. Bilderna är tagna på Folknykterhetens dag på Skansen i torsdags, och hon hattbäraren är dels konsulent på UNF (Ungdomens NykterhetsFörbund) i Stockholm, och så tror jag hon också är "stugvärd" eller guide på Skansen med Ordenshuset som specialitet.
Berätta, berätta! :-)
Fantasin har ändå skenat iväg...! :-D
/maria
Svar från Hundblues 2010-05-16 11:21
Folknykterhetens dag på Skansen i torsdags.Nykterhetsrörelsen har sedan urminnes tider firat just folknykterhetens dag runt om i landet på just kristihimmelsfärdsdagen. Madeleine sitter på scenen och sträcker upp handen mot ett notställ där det står ett löst papper som skulle blåsa bort om hon inte höll fast det. Det finns fler bilder på min facebook-sida. Jag tror alla kan se de bilderna. Leta upp dem (om du har facebook och vill se mer bilder från sammanhanget)
Jag har fb, så jag ska leta upp dig, eller...dina bilder... :-)
Första bilden skulle annars kunnat vara tagen ur en film från 40-talet, där hon tar avsked från nån "kär" vän, eller nåt...Just det här med att man inte ser hela armen väcker hela min nyfikenhet, det gör att nyfikenheten drar igång. Att det sedan är en bra bild blir liksom "grädde på moset"!
/maria
Svar från Hundblues 2010-05-16 11:33
Jag tror bilderna kan ses av alla. Annars får du kanske stå ut med att under i alla fall en kort period vara min "vän", för då kan du säkert se dom.
Fram för mer hattar säger jag när jag ser dessa! Vilken mystik och äldre känsla det blev bara av hattarna! Jättevackra bilder!!
Svar från Hundblues 2010-05-16 12:10
Tack snälla. Jo, jag blir faktiskt själv mer nöjd med bilerna ju fler gånger jag tittar på dem.