Gatufoto i London på "Good Friday"
Långfredagen heter "Good Friday" i England. Och det blev en rätt "good" fredag sett ur gatufotoperspektiv. Jag tog mig in rätt tidigt till London och följde i stor sett min normala rutt som finns beskriven i ett tidigare blogginlägg. Vädret var överlag soligt och varmt blev det också. Skulle inte förvåna mig om kvicksilvret gick över 20 grader.
Har sållat lite snabbt bland de 670 bilder jag tog under dagen och här är några bland de bättre. Många av dem togs vid Oxford Circus och merparten är fotade med min lilla 28 mm Summaron f5.6 på en Leica M-E Typ 240. Den tioåriga tekniken levererar fortfarande tycker jag!
Dessa två väninnor bar på en ouppfostrad hund som inte visade ansiktet för fotografen. De ser definitivt in i kameran men jag är tveksam om ansiktsuttrycket på kvinnan till vänster beror på mig – jag har för mig att de log och skrattade redan innan de stötte på undertecknad.
Precis innan jag tog fotot så lade mannen vänskapligt upp sin hand på axeln på sin vän. Det var inte självklart att männen kände varandra dessförinnan.
Varken mamman eller dottern verkar må sig så bra – i alla fall i detta ögonblicket.
Gillar hur denna glassäterska hade vett nog att färgamatcha med bussen! Det tackar man för!
Två kollegor på rast gissar jag. Jag fotade den långhårige förra veckan på samma ställe.
Jag är själv inte nikotinist och jag inser hur onyttigt det är att röka för mycket. Men, jag gillar definitivt att ha rökare med i gatufoton.
Här är en familj som är sammansvetsad med händer. Plus förstås för cigarrökaren. Lite för stökig bakgrund för min smak men ibland får man ha överseende.
Gillar hur denna familj skojar tillsammans och hur pappan och sonen håller i varandra.
Inte så mycket att säga om denna bild förutom att jag gillar målmedveten i deras ansikten.
Dessa två välklädda herrar är nog kollegor på rast – kan de jobba på nåt fint hotel i närheten mån tro?
Vilken bild fungerar bäst för er, kära läsare av min blogg?
Nu ska det förberedas lammstek. Glad fortsättning på påsken!
Alltså jag fastande för flera, men jag tycker om just uttrycken väldigt mycket med papporna som skojar och dottern som tittar in i kameran. den gav för mig en extra känsla :) Där fick du till både känslan av betraktare utan att vara för nära och "störa " me samtidigt också den där blicken in i kameran md ett uttryck som kan betyda allt möjligt och får en att fundera över detta.
Även den där mannen lägger handen på den andres axel gillar jag lite extra, man funderar verkligen över varför eller i vilket syfte och med vilken intention han gör det.
och till sist den du tyckte var rörig bakgrund, och det kan jag för all del hålla med om, MEN uttrycken är riktigt bra tycker jag:)
Fridens liljor på dig och som sagt, glad påsk och inmundigad Lammstek därtill!
/Martintin.
En blick då och då in i kameran är okej för mig men helst skulle jag nog vilja vara utan. Det viktigaste är att man inte spexar för mig eller ler medvetet in i kameran. Men där jag inte helt konsekvent. Har en del bilder jag gillar med leenden in i objektivet. Förmodligen inga gatufoton jag skull framhäva som mina bästa dock.
Tack för trevlig kommentar – hoppas att du kommer ut å fotar under resterande delen av påskledigheten.
PS. Lammsteken tillagas först imorgon då jag initialt hade tänkt att ta en sväng in till London då men allt är ju stängt så det är måndag som blir nästa fotodag.
HaD/Gunte..
Lammsteken gjordes urbenad fylld med vitlök, mortlad fänkål, timjan, rosmarin, salt. nogsamt uppbunden och stekt i gryta och ugn med en skvätt vitt vin, lite kalvfond, smör och olivolja till 65 grader. Sen går den upp till 70 på eftervärmen. Hasselbackspotatis, haricots verts, gästerna gillade. Glad fortsättning på påsken!
/Gunnar S
Ja, gatufoto tål att diskuteras och ha åsikter om. Men, ofta så känner jag att man krånglar till det lite för mycket. För mig är det oförställda och oposerade bilder, tagna i de utrymmen allmänheten har tillgång till och för det mesta med människor i.
Mitt lamm tillagas först imorgon. Blir lite mer rättframt och enkelt än din variant tror jag. Vitlök, salt och olivolja tillsammans med rosmarin ihopbankat i en mortel för att sedan smetas på steken. 230 C i en halvtimme och sedan ytterligare 60 min eller så (beroende på vikt) i 160 C. Brukar bli bra.
Ja, glad fortsättning till dig med.
Jag har haft många studiecirklar genom åren en del i fotografi och en hel del i måleri och något jag ofta lade märke till var dels deltagarna som sysslade med ämnet för att det var kul och en del som drevs av mer ambition än förmåga. Som inte riktigt låg i fas med sig själva.
Hobby är bra. (Apropos kommer jag att tänka på en gammal roman av Nevil Shute, Förmyndaren, på engelska Trustee from the Toolroom. Som handlar om just de här parallella världarna av hobby. )
Ha det gott
/Gunnar S