SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE
#746. Var äter vi numera?? –har vi inga krav?? –eller är det vilden i oss??
Mat är viktigt, så viktigt att vi tala om matkultur?? Inta dryck och föda på ett behagligt sätt?? Har vi inte tid med detta längre?? Man undrar ju när man vandrar på stan och ser detta!!
Vi har ju för det mesta båttom?? –vart är inte så klart alltid?? Vi jobbar mycke och måste klara av familjens göromål också. Det har fått till betydelse att vi prioriterar annorlunda idag?? –vi köper färdiglagad mat och halvfabrikat?? Vi hinner inte komma hem?? –till ett lagat mål mat?? Vi hinner inte sätta oss i vänners lag eller familjens närhet för att äta??
I stället händer det här:
Snabb lunch i Lund. 2013-05-06.
En bärs på bänken i Lund. 2013-05-06.
Inlagt 2013-05-14 07:12 |
Läst 4003 ggr. |
Permalink
ing-marie
Skräpmat i skräpmiljö, hu.
Ha det bra
Bob
Numera kan man även köpa gå-kaffe, alltså kaffe i pappmugg med lock på, så att man kan dricka den under tiden man går till nästa ärende.
Ibland undrar man om "utbränt" kommer från arbetslivet eller från fritiden.
Bränd på fritiden, det är hårt. Den gamla kärnfamiljen som äter tillsammans, var tog den vägen?
Ha det bra
Bob
Men "for the record", förr hade jag 42 timmars vecka inkl lördagsarbete plus upp till 200 timmar övertid per månad som beskattades med 75 procent marginalskatt. Lönerna var mycket lägre och följaktligen sjuklönen. Pappadagar och dagar för vård av sjukt barn fanns inte. Dubbelarbete fanns däremot, eftersom man inte klarade sig på 1 lön.
Semester var 3 veckor. Inte var det bättre förr :-)
Gillar dina bilder, man kan sitta o få ihop små berättelser kring dom - kul tycker jag! Mvh,LO
Dina tolkningar är härlig att läsa. Fri tolkning är vad som är kul.
Ha en fin dag
Bob
God mat är livet! =)
Undrar om du snart är den enda, med en sådan samhörighet vid måltiden?
Ha en fin dag
Bob
Hälsar
Gun-Inger
Det är tråkigt att matkulturen rasat så mycket.
Det säges vara mycket mat i en pilsner, men många söker nog effekten av alkohol.
Ha en skön helg
Bob