SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#746. Var äter vi numera?? –har vi inga krav?? –eller är det vilden i oss??

Mat är viktigt, så viktigt att vi tala om matkultur?? Inta dryck och föda på ett behagligt sätt?? Har vi inte tid med detta längre?? Man undrar ju när man vandrar på stan och ser detta!!

Vi har ju för det mesta båttom?? –vart är inte så klart alltid?? Vi jobbar mycke och måste klara av familjens göromål också. Det har fått till betydelse att vi prioriterar annorlunda idag?? –vi köper färdiglagad mat och halvfabrikat?? Vi hinner inte komma hem?? –till ett lagat mål mat?? Vi hinner inte sätta oss i vänners lag eller familjens närhet för att äta??

I stället händer det här:

Snabb lunch i Lund. 2013-05-06.

En bärs på bänken i Lund. 2013-05-06.

Inlagt 2013-05-14 07:12 | Läst 3945 ggr. | Permalink

"Jag tillhör skaran som fortfarande värdesätter maten man lagar med kärlek och omsorg och sedan får avnjuta den tillsammans med en härlig familj eller i goda vänners närvaro. När det kniper är det gott att kunna äta nåt snabbt nånstans, men det tillhör undantagen. God mat är livet! =)"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Inga njutbara miljöer. Sorgligt att behöva fylla på med skräpmat på ohälsosamma platser.
ing-marie
Svar från Bob Bovin 2013-05-14 12:25
Hej,
Skräpmat i skräpmiljö, hu.
Ha det bra
Bob
Det har aldrig funnits så korta arbetstider som nu, men vi jäktar för att hinna med allt under fritiden. Det har aldrig funnits så vackra och kompletta kök som nu, men det har aldrig lagats så litet mat i dem som nuförtiden.
Numera kan man även köpa gå-kaffe, alltså kaffe i pappmugg med lock på, så att man kan dricka den under tiden man går till nästa ärende.
Ibland undrar man om "utbränt" kommer från arbetslivet eller från fritiden.
Dubbelolle 2013-05-14 10:44
Du har rätt i arbetstiderna, men vi har nog aldrig haft så pressande arbetsliv som nu med dubbelarbete,ständigt nåbar via Mobil, övertid osv. Dessutom större rädla att missta jobbet. Sämre sjuklön, tveksam A-kassa mm. LO
Svar från Bob Bovin 2013-05-14 12:28
Hej,
Bränd på fritiden, det är hårt. Den gamla kärnfamiljen som äter tillsammans, var tog den vägen?
Ha det bra
Bob
Wolfgang 2013-05-14 13:08
Förr hade man en säker arbetsplats, vilket var en trygghet. Otryggheten för sitt arbete är säkert mycket pressande nuförtiden.
Men "for the record", förr hade jag 42 timmars vecka inkl lördagsarbete plus upp till 200 timmar övertid per månad som beskattades med 75 procent marginalskatt. Lönerna var mycket lägre och följaktligen sjuklönen. Pappadagar och dagar för vård av sjukt barn fanns inte. Dubbelarbete fanns däremot, eftersom man inte klarade sig på 1 lön.
Semester var 3 veckor. Inte var det bättre förr :-)
Den första är jättefin, ser ut som maskinen bakom sällskapet ska ner i marken o göra skäl för namnet - Subway. Det var min association iallafall!. Kamraten på bänken ser inte ut som öldrickande bänkdrickare brukar, o det gör det också lite spännande! E han en engångsdrickare, eller? Men tjejerna i mittbilden då? Ah dom bara passar på o vila lite när det är lugnt i barnvagnen. O dricka Bravo.
Gillar dina bilder, man kan sitta o få ihop små berättelser kring dom - kul tycker jag! Mvh,LO
Svar från Bob Bovin 2013-05-14 12:30
Tack Lars Olov,
Dina tolkningar är härlig att läsa. Fri tolkning är vad som är kul.
Ha en fin dag
Bob
Jag tillhör skaran som fortfarande värdesätter maten man lagar med kärlek och omsorg och sedan får avnjuta den tillsammans med en härlig familj eller i goda vänners närvaro. När det kniper är det gott att kunna äta nåt snabbt nånstans, men det tillhör undantagen.
God mat är livet! =)
Svar från Bob Bovin 2013-05-14 12:31
Hej,
Undrar om du snart är den enda, med en sådan samhörighet vid måltiden?
Ha en fin dag
Bob
Det är så trist med all skräpmat som du visar här förutom sista bilden det är väl enbart en släckning av törst...klart vatten vore bättre ....kanske..men inte så manligt...
Hälsar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-05-17 07:42
Hej,
Det är tråkigt att matkulturen rasat så mycket.
Det säges vara mycket mat i en pilsner, men många söker nog effekten av alkohol.
Ha en skön helg
Bob